Starši me mečejo iz hiše
Zelo se sekiram iz dneva v dan za kaj bi lahko šlo. Lansko leto sem se zdravil z zdravilom asentra 10mesecev. Od meseca 2012 septembra do danes nisem jemal nobenih zdravil. Doma se počutim nekako varno in dobro, vendar me motijo ostali družinski člani zaradi hrupa….V moji sobi je prehod me sobama, zraven sta samo omari, ki nekako omejujeta prostor. Ko sem doma, kot sem že omenil se počutim normalno. Babica me konstantno zbada, za vsako stvar. Kritizira, podaja mnenja itd…Zaradi vseh teh kritik me je pripeljalo do takšnega stanja, da se sekiram za vsako majhno stvar. Če nekako poenostavim vse skupaj bi vam na kratko naštel moja doživljanja:
1. Panika-(če grem sam kam npr. v bližnje mesto ali v trgovino doživim napad panike. V mislih imam strah, kot da se bo kaj zgodilo.)
2.Jeza, kričanje-(zaradi zbadanja, kritiziranja,podajanja mnenj včasih kričim po hiši…)
3. Sprememba razpoloženja-(kadarkoli se odpravim v kakšnen drugi kraj ali mesto, se počutim drugače, vedenjsko ne ampak čustveno-sem bolj slabe volje, manj sem razpoložen
4. Imam nizko samopodobo
5. Včasih sem zmeden
6. Enkrat bi rad naredil to drugič drugo
Prosim, vas za vaše mnenje.(SEM V STRAHU, DA IMAM BIPOLARNO MOTNJO)
Ni pomembno, kakšno motnjo imaš. Moraš nujno na svoje, da se znebiš teh negativnih odnosov, zaradi katerih imaš slabo samopodobo. Tudi, če se drugje ne počutiš tako varno, bo tak občutek s časom skopnel in se boš počutil vedno bolje. Toliko bolje, da se boš spraševal, kako za vraga si lahko sploh živel kadarkoli doma v takih odnosih. Spoznal boš, da si k tem odnosov veliko prispeval tudi sam. Takrat se bodo vaši odnosi izboljšali, ampak to ni nujno, niti pomembno. Točke, ki si jih zgoraj naštel so normalne za nekoga, ki je živel v takih odnosih, saj takšni odnosi pustijo točno take posledice, ki jih naštevaš. Če se želiš znebit teh posledic, moraš nujno zamenjat okolje in čim bolj prekinit/omejit stike z družino.
Dragi fant, prav čuti se tvojo stisko, si kot en ptiček, ki išče zavetje pod krilom domačih, a tam ni pravega zavetja, če kraljuje alkohol v hiši. No, tudi ti imaš težave kot praviš, pa še razčiščevanje na forumih ni pravi način za družinske zdrahe.
Misliš, da nimaš moči se izviti iz domačega okolja, vsaj trenutno ne, morda nekoč, če dobiš nekje podporo, morda v dekletu, če kdaj spoznaš kakšno pametno dekle. Torej sobivaj z njimi in poskušaj ti biti bolj moder, gladi konflikte, skušaj omejiti alkohol v družini. Poskusi s to tehniko, morda boš počasi postal močnejši in stabilnejši in se boš znal odlepit od doma, ko bo pravi čas za to dozorel.