starša nama ne bosta dala dediščine
_______________________________________________________________________________STARŠA OPLETATA S SVOJIM KURCEM PO KOPRIVAH IN PRAV IMATA.[/quote]
Sploh ne kapiraš! Pravim, da vi opletate s tujim kurcem (mojim in bratovim) po koprivah. Vi boste namreč od staršev dobili dediščino, ne? kaj pa bi rekli, če bi vam starši tako zagodli? Bi isto govorili: pametni starši! rahlo dvomim.
Pa kakšna nizka osebka???? Nisem še slišala za to, da bi starši svojo bajto prepustili KOMERKOLI DRUGEMU KOT SVOJIM OTROKOM. Kaj bi pa ti rekla, če bi na zapuščinski razpravi ugotovila, da nič ne podeduješ, veš pa da sta starša imela veliko bajto in zemljo okrog?
No, po pravici povejte, kaj bi si mislili o svojih starših, če bi takole naredili?? S tujim kurcem je lahko po koprivah opletat.[/quote]
Mojadva imata veliko bajto in parcelo pa ne pricakujem nicesar. Sama sem si ustvarila vse kar potrebujem in nisem cakala da se tastari stegnejo da dobim kar mi “pripada”. Fajn je s svojim kurcem nic mignit in pricakovat da use dobis na zlatem pladnju zaparikano in v rit vtaknjeno. Tako pa se sploh ne obremenjujem kdo, kaj, zakaj dobi NJUNO hiso. Ce je dobim jaz fajn, bo denar prav prisel, ampak ce jo bo sosedov Francelj si ne bom pulila las in dol padala od vzhicenosti ker niso to dobili moji otroci. Ja oprosti a sta mi staradva rekla naj jih naredim in prisostvovala pri tem ali sem jih sama? Onadva sta ze spravila svoje otroke k kuhu (mene), jaz bom pa svoje. Ce si tako sebicna in egoisticna da vse pricakujes od svojih tastarih potem sebe vprasaj kaj je narobe s tabo in ne z njimi! Vsi samo cakate kaj vam bo z neba padlo in kdaj se bodo tastari stegnili in delate neke nacrte z NJIHOVIM PREMOZENJEM namesto da bi naucili otroke da si sami kaj ustvarijo in ne le kaj jim “pripada” in kaj bodo dobili podarjeno. Pfuj pa tak otrok, ce ga imam pa da mi dol pada da more jaz nekaj svojega dat vnukom prej me pa povoha ne. Tudi ce studirajo se najde cas za dedke in babice vec kot parkrat letno, in cudno da takrat ko je treba kaj dobit se vedno najde cas, takrat ko je potrebno pa pomagat pa nikjer nikogar. Jebem ti js taksnega cloveka ki samo gleda kdaj se bom stegnila in dela svoje plane z mojo dediscino ker ima neke nacrte kaj bo ko jaz umrem. Se dobro da nimam takih otrok kot ste tukaj nekateri ker bi me bilo SRAM IZ DNA DUSE DA SEM RODILA KDAJ TAKEGA CLOVEKA!!
Draga Zgrožena,
na tvojem mestu bi se globoko zamislila, pa ne nad mamo in atom ampak nad SAMO SABO!!!!
Hvala Bogu, da imaš tako pametne starše , in škoda , da nisi kanček tega prevzela ali podedovala ti ali tvoj brat – mislim seveda na zdravo pamet.
Starša imata prav, ob takem ne-odnosu, ki ga odkrito kažeš do njiju , jima ob njuni nameri lahko samo glasno zaploskam!
Upam , da bosta starša s tem , ko sta vama v preteklosti finančno pomagala, dokazala , da NISTA upravičena do nujnega deleža.
_______________________________________________________________________________STARŠA OPLETATA S SVOJIM KURCEM PO KOPRIVAH IN PRAV IMATA.[/quote]
Sploh ne kapiraš! Pravim, da vi opletate s tujim kurcem (mojim in bratovim) po koprivah. Vi boste namreč od staršev dobili dediščino, ne? kaj pa bi rekli, če bi vam starši tako zagodli? Bi isto govorili: pametni starši! rahlo dvomim.[/quote]
Razumem te draga moja in to zelo dobro. Sprašujem se zakaj vama je toliko za dediščino, če z bratom nimata spoštovanja do staršev, jima ne pomagata , na obisk prideta sem pa tja.
Starši so starejši, morda ne potrebujejo toliko vajinega dela kot vajine prisotnosti, obiskov, pogovorov. Radi bi čutili ljubezen in vedeli, da vama nekaj pomenijo. Kolikokrat jih povabita kam s seboj, kolikokrat skoči kakšen vnuk tako mimogrede k njim?
Starši potrebujejo malo in tega malo jima z bratom nista dala, zato pozdravljam njuno odločitev.
se zdi to zelo boleče. Imetje prepustiti nekomu, ker jim pomaga, ker se jim smili. Tega ne bi nikoli naredila svojim otrokom,
Če mu bosta karkoli na glas obljubila, ali prepustila pisno, da bo lahko koristil šele po njuni smrti, se njegova dobrota spremeni, dobrotnikov se lahko znebi na grd način, začne jim nagajati, da se čim prej poslovita…Pohlep naredi svoje. To se dogaja, to je res.
V sorodstvu smo imeli dobro mamco, ki je pripisala vse imetje na nove gospodarje. oni pa so obljubili, da bodo skrbeli za njodo smrti. Ja, so! Pognali so jo v prezgodnjo smrt, ker jim je bila v napoto. Mislim, da je to samo provokacija., če ni, jja, če ni….če mislita, da je resno….nimam odgovora.
NI RES pri meni je bilo isto in nujnega deleža nisem dobila,čeprav sem ga zahtevala,tko da ne govori neumnosti.Oporoka je važna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,verjemi da je tako.Nimam stikov s starši,ker jih pač nimam in sta dala sosedom hišo sicer staro ampak je hiša bila,jaz pa sem zahtevala nujni delež in dobila NIČ,ker je v oporoki pisalo sa nisem imela stikov,da jim nisem nič pomagala ….itd.sodišče pa vse to upošteva,na žalost je tako,po drugi strani pa pravično.
Res je previrjeno,nujnega deleža ni nujno da dobiš.[/quote]
Nujni delež lahko VEDNO dobiš, razen v primeru, če te zapustnik RAZDEDINI oz. da tvoj nujni delež namesto tebi tvojemu POTOMCU. Za oboje obstajajo natančno določeni razlogi, ki vključujejo poskus kaznivega dejanja proti zapustniku, grdo ravnanje itd….
NI RES pri meni je bilo isto in nujnega deleža nisem dobila,čeprav sem ga zahtevala,tko da ne govori neumnosti.Oporoka je važna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,verjemi da je tako.Nimam stikov s starši,ker jih pač nimam in sta dala sosedom hišo sicer staro ampak je hiša bila,jaz pa sem zahtevala nujni delež in dobila NIČ,ker je v oporoki pisalo sa nisem imela stikov,da jim nisem nič pomagala ….itd.sodišče pa vse to upošteva,na žalost je tako,po drugi strani pa pravično.[/quote]
Tega pa preprosto ne verjamem.
Nujni delež je zakonsko določen v ZD in je skorajda nemogoče, da ga ne dobiš – razen če te starša v oporoki razdedinita (v ZD so taksativno našteti razlogi za to = razdedinjenje nujnih dedičev).
Oporočitelji so pri razpolaganju s svojo zapuščino na nek način “omejeni” – razpolagajo lahko samo s t.i. razpoložljivim delom zapuščine.
Nisem brala vseh odgovorov, večina da prav njunim staršem. Fant jima pomaga, smili se jima, ker bo po materini smrti ostal brez vsega, vidva pa sta od staršev že dobila finančno pomoč za svojo osamosvojitev. Do tu vse lepo in prav, samo kaj bo takrat, ko starša obnemoreta? Imata dovolj denarja, da si bosta plačevala oskrbo, zdravljenje, dom? Predvidevam, da, ker sta tudi vama finančno pomagala. Če pa nimata, bosta verjetno za njiju skrbela vidva in doplačevala oskrbnino v domu? V tem primeru se bosta morda lahko dogovorila za nujni delež, ker ne verjamem, da bosta sicer vidva hotela skrbeti zanju.
Poglej, od teh dveh otrok starša ne moreta pričakovati pomoči. Sta se že pokazala. Ko so bili otroci majhni, so hodili tja, da so jih čuvali, zdaj, ko bi pa ti isti otroci lahko malo pomagali, pa rep med noge.
Ta fant bo verjetno edini pomagal in prav je, da dobi on vse premoženje.[/quote]
Ma zdaj vas imam pa že dovolj! Dajte mi povedat, kolikokrat hodite vi staršem pomagat na njivo kopat, prekopavat, kosit, sadit, rezat, plet, pleskat, popravljat…….. ??? Me prav zanima! Smo jima pred 5 leti vse prepleskali, kadarkoli kakšen nov stroj kupita, pokličeta naju, če ga zaženemo in priklopimo. Brat je nekaj okna popravljal pred leti… Kje sem napisala, da NIČ NE DELAMO in da nikoli ne pridemo????
Kolikokrat pa vi hodite? A vsak teden delate pri mamah na njivi? Mi pač ne kopljemo po njivi, pa niti ne pričakujemo od njih da nam kaj dajo,čeprav bi nas radi s tem zalagali. Nimamo časa, ker če bi hoteli tam pomagati, bi lahko bili vsak drugi dan tam. Tisti fant dejansko skoraj vsak dan nekaj pomaga, ker je veliko dela. Saj smo jima predlagali, da pustita tisto njivo, ker zakaj pa rabita toliko sadja, grozdja, oljk, njive??? Ker so vedno delali, naj bi pa še sedaj… Saj ne vesta zakaj? Tast je pač 50 let delal in zdaj ne more kar nehat… Pa kaj mu jaz morem?
Povejte po pravici, a vi bi pa vsak drugi dan prihajali kopat in delat na njivi??? Pajade!!! Ma brez veze!
Starša imata vso pravico, da svoje premoženje zapustita komurkoli želita. Vama z bratom sta že pomagala na vajini poti k samostojnosti in sklepata, da bosta svojim otrokom pa vidva. Zakaj bi morala onadva posrbeti za tvoje vnuke, že za vaju jima ne bi bilo potrebno, sploh ko se da iz vrstic razbrat, da itak čakate samo dediščino in denar, onadva pa nočeta da se kmetija ali karkoli že imata proda, zato bosta dala tistemu, ki jima že zdaj pomaga obdelovati. Meni se zdi edino prav, pa še dovolj lepo od njiju, da sta vama sploh povedala. Včasih res ne moreš že pri živih starših razpolagat in razmišljat, kaj boš storil z njihovim premoženjem. Je lahko račun brez krčmarja.