Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost stare nad 37 let-koliko jaj.celic?

stare nad 37 let-koliko jaj.celic?

Zanima me vse ,ki ste v postopku in stare nad 37 let koliko jaj.celic imate pri punkciji.
Nikoli nisem imela nobenih ginekoloških problemov sva pa v postopku zaradi partnerjeve neplodnosti(pridobljena semenčeca z punkcijo).V 3 postopkih sem imela zelo malo celic in ko sva bila prejšni teden na pogovoru kako naprej je Dr.rekel,da se mi let ne da izbrisati in da na število jaj.celic vplivajo samo leta.!!Zanima me kakšno terapijo ste imele ik koliko jajčnih celic.Hvala za odgovore

Res se let ne da izbrisat. Pa vseeno mislim, da se da kaj pridelat. Stara sem 39 let in imela sem 10 celic. Med postopkom – dolgim sem vsake toliko pojedla kakšen jaček in pila pivo (malo, ne preveč, ker ga ne maram). Ne vem ali je to kaj pomagalo. Pri desetih celicah ni bilo nič za zamrznit, prijelo se pa tudi nič ni – dva zarodka so mi ustavili. Doktor je na UZ rekel, da so celice zelo lepe – uspeha pa ni bilo. Delam na tem, da bo drugič boljše.

No, dobro, jaz sem imela 36 let, pa vendar prvič 18 celic (menopur), drugič pa 12 (gonal).

Ne bom ti dobra primerjava, svetujem pa matični mleček od čebelarja, vsako jutro žlička pod jezik, najpozneje od začetka postopka naprej (tudi možu sem ga kakšen dan uspela vsiliti :-)), pri prehrani pa bodi kar izbirčna, da ne ješ ravno vsega rafiniranega, predelanega,……

Vso srečo,
lpb

Jaz sem že kar 40+. 1.postokek 10 celic (superfact+menogon) – 1oplodila in 1 vstavili, 2. postopek 11 celic (diphereline+menopur) – 4 oplodile in 2 vstavili + 2 zamrznjenčka, 3.postopek 8 celic(diphereline+puregon) – 5 oplojenih + 2 vstavili, 4. postopek 13 celic (diphereline+menopur2x) – 5 oplojenih in 2 vstavili. Do sedaj se ni nič prijelo. Vsi postopki so bili iksi.
Sedaj sem v 5 postopku (puregon 2x na koncu centr…) in upam na najboljše.
Upanja ne smemo izgubiti.

Pozdravljena,
tudi mene sedaj čaka ista terapija puregon in centr…Zanima me če se že špikaš in če so kakšne posebne reakcije?.Imaš pa res v vseh postopkih lepo število celic.pri meni je pa kar zmeraj podobno!.1 postopek brez stimulacje 2 celici,2 postopek klomifen 1 celica,3 postopek dipherlin in menopur 3 celice….

Pozdravljene!

Stara sem 40 let.Pridelala sem samo 2 celici, obe vstavljeni.Ena se je prijela in konec februarja bom srečna mamica.Postopek je bil prvi pri dr. Rešu.
Inekcije sem imela dipherline in puregon.Od inekcij do transferja je trajalo 14 dni- se pravi kratek postopek.Prej nikoli nobenih težav, razen bolečih menstruacij.Nikoli nisem uporabljala kontracepcije.
Ne obupajte.Samo naprej, važna je kvaliteta pa čeprav samo ena jajčna celica.
L.P.

Stara sem 40 let.
1. postopek IVF – dolgi (superfakt in gonal)
Pridelala 13 celic, 12 oplodilo, dve so mi vstavili, 8 zamrznjenčkov.
Do sedaj še ni uspeha.
Že drugič poskušam z zamrznjenčki, vstavijo mi dva. Sem brez terapije.

Pozdravljena CHARA,
Jaz se špikam že od sobote Puregon in jutri zjutraj imam prvi UZ. Glede cent…ne vem, kdaj dobim prvo injekcijo. Kakšnih posebnih znakov nimam, mogoče zadna dva dneva občutek, kot pri prvih dneh menstruacije.
Pridelam kar lepo število celic, tudi do oploditve pride, a kaj ko večina oplojenih celic ne dočaka petega dne. Upam, da sedaj rata.

Tudi jaz sem hodila v postopke še po 40 letu in nikoli se ni nič prijelo. Uspešnost postopka je zelo odvisna od kvalitete jajčne celice – to je od starosti ženske. Po predlogu zdravnika sva se odločila za darovano jajčno celico v tujini in ratalo nama je v prvo. Meni je žal, da se za to nisem odločila že 5 let prej. Tako pa sva hodila iz postopka v postopek z minimalno možnostjo uspeha. Pa roko na srce, ti postopki imajo za ženske mnogo stranskih učinkov, kar tudi ni zanemarljivo.

Če vam ne uspe z vašimi celicami, vam jaz predčagam tujino.

Koliko pa vaju je stal postopek z darovano celico? In kolikokrat sta zaradi tega morala odpotovati v tujino?

Hvala.

Celoten postopek naju je prišel cca. 5.000 EUR. 3.900 EUR sva plačala na kliniki, ostalo so pa stroški zdravil, prevozni stroški in stroški hotela.

Odločila sva se za Češko. Tja sva šla samo dvakrat: Prvič na razgovor in drugič na postopek. Ostalo smo komunicirali preko maila. Moram reči, da je vse potekalo na zelo profesionalnem nivoju. Sedaj jih samo še obveščam o poteku nosečnosti.

Mislim, da nekatere vztrajajo ne le zaradi stroškov in tujine (s svojimi celicami) pač pa tudi zaradi odločitve, da otrok ne bo biološko tvoj potomec. Saj vem: to naj ne bi bilo pomembno a pravzaprav je pa obrneš kakorkoli (ne dvomim v ljubezen do otroka, tudi do posvojenega, a ljubezen včasih ne premaga vsega).

Punce,

no še jaz, stara 38, v pondeljk pokličem za štart ivf, prvič. Vam bom javljala kaj bo dogajalo. Me pa veseli, da nas je tudi kar nekaj starejših, mi daje upanja, saj še nikoli nisem zanosila (ne da bi prej delala na tem), zdej ko sem partnerja končno prepričala, pa se trudimo že skoraj 2 leti. Upam, da nama z medicino uspe…
Držim pesti za vse nas.

Potem pa dobrodošla v klubu nad 37!!!upam,da boš javila kako ti gre?

Samo en predlog,

koliko dolgo pa si čakala na celico?

In naj odgovorim še chari – še pri 42ih sem imela od 7 celic 6 oplojenih, zanosila pri 4ih (abrazija v 10 tednu).. sicer pa se mi je v 8 postopkih od punktiranih od 12 do 7 celic skoraj vedno oplodilo 6 – 7. Zanimivo…

Srečno!

Na celico sem čakala približno 10 mesecev.
Tudi jaz sem pri vsakem poskusu po 40 letu vedno imela dva kvalitetna zatodka za transfer. Toda na žalost se ni nikoli prijelo.

Vso srečo vsem!

Pri meni je bilo tako: s postopki začela pri 37 letih. Prvič 4 celice, 1 zarodek, nič uspeha. Drugič enako. Zamenjala center (šla iz LJ v MB). Tretjič 6 celic, 1 zarodek, nič uspeha. Spremenila prehrano, zamenjala službo, začela z masažo pri Karmen. Četrtič 5 celic, 3 zarodki, vse 3 vstavili, nič uspeha. Petič 9 celic, 5 zarodkov, 2 vstavili, zanosila (pri 40 letih). Tako da nič obupat, tudi leta niso vse, za boljšo kvaliteto celic lahko veliko naredite same s spremembo prehrane (o tem so že pisale Kitty, Miš1 itd.). Pa srečno!

Bom kar v vašem klubu
za sabo imam operacije, tri neuspele postopke gonal, menopur. Prof Tomaževič mi je že pred dvemi leti predlagal naravni ciklus. Nimam jajcevodov, ne vem kako to poteka. Takrat sem se odločila za dolg postopek s superfaktom in menopurom. Sem zanosila, v šestem tednu splavila.
Drugi teden imam spet posvet, s kakšno terapijo greva naprej. Zanima me, ali se je možno izignit injekcijam ( ali uporabit krajšo – morda za žensko bolj zdravo – pot), jesti tablete kot so Klomifen? Morda katera kaj ve tudi o tem?
Hvala za odgovore, pa srečno

V življenju vedno dobimo vse ob svojem času

zdravo punce,

že dolgo nobena ni nič napisla. jaz mal črpam pozitivizem tudi iz drugih komentarjev na različnih temah 🙂
sem pa po punkciji, 6 celic in jutri et, če bo kaj se razvilo.

javite, kaj kako je z vami.
lp, aja12

New Report

Close