Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja stanovanjsko zavarovanje odgovornost

stanovanjsko zavarovanje odgovornost

Pozdrav bil sem na obisku pri prijatelju. Ko sem vstopil v kopalnico, sem padel, saj je bil po tleh polit tekoči pralni prašek. Padel sem z obrazom na radijator in potem v znak nazaj v rob podboja. Imam zlom levega zapestja, poškodbo vratne hrptenice(nateg mišic), manjšo brazgotino na obrazu, ki se sedaj že lepo celi, tudi sprednji zob me boli in se mi maje, boli me tudi glava, vendar le občasno. Čakam pa še na pregled pri nevrologu, saj mi je po treh dneh postalo slabo v šoli in sem potem odšel na dežurno prvo pomoč. Dobil sem tudi fizikalno terapijo za vrat.
Zanima me ali sem sploh opravičen do odškodnine, ko bo zdravljenje končano iz naslova odgovornosti, hiša je nampreč zavarovana?

Hvala za odgovor
Simon

Pozdravljeni,

imam polico za zavarovanje stanovanjskih premičnin. Pogodba sklenjena po PG-sta/10-4, Pg-sta-nv/10/4, KL-ZA-terror/02-1, KL-ZA-val/99-1.
Mož je imel pri delu v domačem gozdu nesrečo (podiranje dreves) in je zlomil nogo (kompliciran zlom). Ali je upravičen do odškodnine? Hvala.

Lp

Zavarovanje splošne civilne odgovornosti,ter odgovornost iz posesti v stanovanjskem ali hišnem zavarovanju krije odškodninske zahtevke tretjih osebv primeru materialnih in nematerialnih škod.
Sami proti sebi teh zahtevkov ne moremo uveljavljati,zato vaš mož iz navedene police ne more uveljavljati odškodnineV primeru ,da obstaja osebno nezgodno zavarovanje pa odškodnino lahko uveljavlja.
.

Lepo vas pozdravljam,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Pozdravljeni,

hvala za odgovor. Mi potem lahko razložite kaj v napisanih splošnih pogojih (pg/sta) pomeni odstavek:

zavarovanje krije tudi odgovornost zavarovančevega zakonca in njegovih otrok ter sorodnikov, če te osbe živijo v skupnem gospodinjstvu in sicer v enakem obsegu, kot je določen v prejšnjem odstavku.

Hvala.

Lp

Takšno zavarovanje velja tudi za vse sorodnike ter družinske člane,ki so stalno prijavljeni na zavarovalnem kraju do določene zavarovalne vsote.
Lepo pozdravljeni,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

14.1.2013, sem ob 18. uri padla na parkirišču sosednjega bloka zaradi snega. Blok stoji ob cesti, vendar ta del ceste oz.zadnja stran bloka ni osvetljena z javno razsvetljavo, zato je vidljivost kje hodiš zelo slaba. Ali in od koga sem upravičena do odškodnine, saj sem imela trikratni zlom gležnja. hvala za odgovor lunawomen

Verjetno obstaja odgovornost upravljalca tega parkirišča,zato se boste o tem morali pozanimati.
Srečno,Bruno

Spoštovani

Med kuhanjem mi je z rok zdrsnila kozica z vodo na steklokeramično ploščo pri čemer je ta počila.

Zavarovano imamo stanovanjeske premičnine in sicer:
Predmet: Štriinpol in petsobno stanovanje, stalno naseljeno, nova vrednost
sta 1137 temelno zavarovanje stanovanjskih premičnin
sta 1237 RAZŠIRITEV P1 plesk in slikarija v stan. prostorih
sta 1247 RAZŠIRITEV P2 plesk in slikarija v pomožnih prostorih
sta 1317 RAZŠIRITEV S1 razbitje stekla v stanov. prostorih

Predmet: stroji A

sta31A1 RAZŠIRITEV I Indirektni udar strele – predmet zavarovanja A

Ali sem upravičena do zahtevka za poračilo škode

Hvala in lep pozdrav Martina

Pri razširjenem zavarovanju opreme bi zvarovalnica plačala novo stekloker.ploščo,pri vašem zavarovanju pa bi bilo potrebno pogledati splošne pogoje vašega zavarovanja.
Pokličite pa se dogovoriva,lep pozdrav,Bruno

New Report

Close