Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja stanovanjsko zavarovanje odgovornost

stanovanjsko zavarovanje odgovornost

Pozdravljeni,
v naprej se opravičujem za dokaj dolgo pisanje in seveda za morebiten odgovor, pojasnilo- vse bo dobrodošlo!
Zavarovano imam nenaseljeno(tj.počitniško) stanovanje, med drugim tudi odgovornost, v tej postavki imam tudi zvišano zavarovalno vsoto.V stanovanju je popustila cev, ki teče od grelca vode v steno, voda je verjetno kapljala že dalj časa (v stanovanju ni bilo nikogar že več mesecev).Ta vikend so nas poklicali sosedje, ki imajo trgovino pod našim stanovanjem, da jim zamaka. Prepričana sem bila, da tovrstno škodo krije moja zavarovalna polica iz naslova odgovornosti, to mi je ob prvem klicu potrdil tudi moj zavarovalni agent. Danes me je poklical in mi “razložil”, da škodo zavarovalnica po tej postavki ne bo izplačala, ker naj ne bi šlo za mojo ogovornost. tj. nisem storila ničesar, da bi zamakanje k sosedom povzročila. Cev je pač popustila.Navedel je tudi, da bi bila škoda krita, če bi nekdo pozabil zapreti vodo in bi zato voda vdrla k sosedom. V naši kopalnici ni v tem trenutku nobene vidne škode- grelec se nahaja nad kadjo, domnevamo, da je voda morala pronicati skozi slabo fugiran stik med kadjo in ploščicami.edina možnost za povrnitev škode je morebitno zavarovanje- seveda, če ga imajo oškodovani sosedje sklenjeno. Ali takšne trditve zavarovalnice tudi v resnici držijo? Kakšno zakonsko podlago imaj- ali je zavarovanje odgovornosti opredeljeno le s splošnimi pogoji zavarovalnice ali ima tudi kakšno podlago/opredelitev v zakonodaji. Če potrebujete več podatkov(zavarovalnica, zavar. polica…) vam jih seveda z veseljem posredujem. Hvala in vse najlepše vam želim,
Ema

Lahko napišete zavarovalnico ter vrsto zavarovanja,katerega ste sklenili.
Lep dan,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Zavarovanje imam sklenjeno pri zavarovalnici Triglav za nestalno naseljeno stanovanje (zaradi slednjega plačujem precej več v primerjavi s stanovanjem v katerem sicer živim)

1.polica požarno zavarovanje: Izliv vode na prvi riziko, zgradbe, iz vodovodnih, odvodnih in toplovodnih cevi, zavarovano na novo vrednost. Pogodba je sklenjena po splošnih pogojihPG-poz/99-6 in dodatnih pogojih PG-poz-nv/97 in klavzulah KL-ZA-val/99-1 KL-ZA-teror/02-1

2.polica zavarovanje stanovanjskih premičnin po splošnih pogojih PG-sta/04-10 in klavzulah KL-ZA-val/99-1 KL-ZA-teror/02-1. Na tej polici imam sklenjeno tudi razširitev za zavarovanje odgovornosti na zavarovalno vsoto 6259 EUR. Na polici imam tudi popust za dvojni prvi riziko- kaj že to pomeni?V trenutku sklepanja se mi je zdelo smiselno to vključiti, zdaj se ne spomnim več za kaj je šlo.

Poleg odgovora me zanima, če se lahko obrnem na vas za ponudbo/izračune oz. prilagoditev zavarovanj, ki jih imam. Zaupanja v Triglav po izkušnjah v zadnjem letu enostavno nimam več.

Hvala za vaš čas, z lepimi pozdravi, E.

Ne vidim razloga,da ne bila škoda spodnjemu lastniku stanovanja povrnjena s strani vaše zavarovalnice.Reševal sem že kar nekaj zelo podobnih primerov,pa ni nikjer prišlo do zapletov.
Zavarovalnica mora dobiti pisni zahtevek oškodovanca za povračilo škode iz naslova zavarovanja odgovornosti,ravno tako pa tudi prijavo škodnega primera z vaše strani.Na podlagi tega bo cenilec vaše zavarovalnice opravil ogled škode.Na podlagi tega,kar je rekel vaš zav. zastopnik ni rečeno,da škoda ne bo poravnana,temveč boste to vedeli šele po ogledu ter razgovoru s cenilcem.
Ste že prijavili škodo?

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Lepo pozdravljeni!

Nečakinja (stara 16 let) je imela pred meseci prometno nesrečo, pri kateri je doživela poškodbe vrata. Nesrečo je staršem zamolčala.Zaradi bolečin v vratu je hodila na fizioterapijo, staršem pa se je zlagala, da se je poškodovala na treningu. Danes pa so štarši čisto po naključju izvedeli, da je punca dobila odškodnino, ker je bila udeležena v prometni nesreči.?!?!

Kako je mogoče, da nihče od pristojnih organov ni obvestil starše o prometni nesreči (punca je namreč mladoletna ).?
Za vložitev odškodninskega zahtevka je punca pooblastila odvetnico, ki ji je zavarovalnino že izplačala.Seveda starši niso bili o ničemer obveščeni. Ko smo odvetnico vprašali, kako lahko 16 letna punca pooblasti nekoga za posredovanje ,brez pristanka staršev, pa nam je odgovorila, da je pri teh letih opravilno sposobna.
Se tudi vam zdi , da je v tem postopku nekaj hudo narobe??
Vnaprej se zahvaljujem za odgovor
Špela

Pozdravljeni g. Bruno,
nekoliko pozn a vendar- hvala za odgovor.Pa še razplet situacije: škodo sem prijavila, enako sosedje.Obiskal jih je cenilec,škoda je poplačana.Če so zadovoljni-še ne vem.Vendar pa: po razmisleku, kaj bi popustitev cevi lahko povzročilo, sem se spomnila, da smo občasno preko cevi obešali brisačo in bi cev ščasoma pod njenim bremenom popustila.To sem tudi zapisala v zapisnik.Če tega ne bi počeli ali pa če se tega ne bi spomnila ali zapisala, bi bilo izplačilo odškodnine zavrnjeno.Ker ne bi bilo nobenega dejanja, ki je povzročilo škodo in brez dejanja ne bi bilo odgovornosti.Bila bi pač nesreča-škoda bi bila povrnjena eventualno v našem stanovanju-le-te pa sploh ni bilo, vsaj ne vidne.Zaradi brisače smo pa bili (ne)odgovorni in to imamo zavarovano in je bilo poplačano.Morda komu pride prav…Lep pozdrav,E.

Konec dober,vse dobro
Lep pozdrav, Bruno

Pozdravljeni!
Moj vnuk je povzročil manjšo prometno nesrečo v kateri je nastala materialna škoda na avtomobilu (cca 500 Eu). Ker z njim ne živimo več v skupnem gospodinjstvu, je zavarovalnica odbila povračilo škode za popravilo avtomobila.(po pogojih PG STA 04-10). Moram pa reči, da smo v času sklenitve zavarovanja še živeli v skupnem gospodinjstvu, sedaj pa živimo skupaj v stanovanjski hiši. Kakšne možnosti imam za pritožbo?
Pa še eno vprašanje: ali se kje na netu dajo dobiti ti pogoji PG STA 04-1o.
LP
Pavle

Splošna civilna odgovornost velja za vse člane gospodinjstva,kateri imajo prijavljeno stalno bivališče in živijo v skupnem gospodinjstvu v isti hiši ali stanovanju na zavarovalnem kraju.
Če podobno nesrečo povzroči eden od članov vaše družine,je takšna škoda krita.
Splošne pogoje lahko poiščete na spletni strani zavarovalnic,zagotovo pa jih boste dobili na vaši zavarovalnici.
Pritožbo pa le napišite-V osmih dneh od prejema zavrnitve.
Lepo vas pozdravljam,Bruno

Pozdrav še enkrat!
Predmet zavarovanja je štirionpolsobno in petsobno stanovanje v katerem živiva z ženo v štiriinpolsobnem, hčerka z družino pa v petsobnem stanovanju v svojem gospodinjstvu. Ali je zavarovalnica kljub temu, da ne živimo v skupnem gospodinjstvu dolžna poravnati škodo.
8 dnevni rok za pritožbo pa sem tako že zamudil, ker me zavarovalnica sploh ni obvestila o rešitvi primera, ozavrnitvi sem izvedel od od voznika udeleženega avtomobila.
LP
Pavle

V primeru,da je pet sobno stanovanje zavarovano po svoji polici,ter v njem prebiva vaša hči z družino,obstaja kritje splošne civilne odgovornosti.
Škodo,katero je povzročila nečakinja krije zavarovalnica.
Lahko mi pišete na moj email naslov,pa poskusiva zadevo urediti.

Pozdravljeni!
Imamo sklenjeno stanovanjsko zavarovanje po pogojih SD-02/04, HIŠA-05/07;OPREMA-05/07;SPPZ 07 ZM-ZP;OSAS-01/05;DAS-01/08. Na polici je zavarovanec mož, sklenitelj te police pa jaz.

Sedaj pa bistvo problema.Na obisk sta prišla moja svakinja-moževa sestra in svak.Svakinja je padla na stopnicah,katere vodijo v klet tako,da si je zvila gleženj in odrgnila po roki.Ko sem prijavila nezgodo je prišel slikat stopnice cenilec,ali agent in se pozanimal, kako je prišlo do nesreče.Drugi dan je šel še na razgovor k svakinji in svaku.Niti omenil ni nikoli nihče,da nisi opravičen do odškodnine do tretjega kolena. Namreč to sta dobila odgovor,midva pa kot zavarovanca,oz. sklenitelj zavarovanja pa niti odgovora.

Zanima me,po kateri veji gre tretje koleno,po zavarovančevi,ali skleniteljevi in sploh v katerem členu je to zapisano,kaj to sploh pomeni in ali zavarovalnica ni dolžna dati odgovora sklenitelju?Kje dobim natančne podatke glede odgovornosti?Lep pozdrav.

do Zavarovalnine niso upravičeni ožji družinski člani in sorodniki do tetjega kolena.velja za zavarovanje odgovornosti.
Zavarovanec ali sklenitelj je lahko ena in ista oseba,tako je tudi v vašem primeru,saj bi bila lahko vi zapisana na polici kot zavarovanec-torej oba z možem.Skenitelj je ponavadi tudi plačnik zavarovanja
Oseba ki sklene zavarovalno polico, njeni družinski člani ter osebe,katere živijo v skupnem gospodinjstvu,so po tej polici zavarovani proti zahtevkom tretjih oseb za prizadejano škodo in prizadeto zdravje.
Sami proti sebi pa ne morete uveljavljati odškodnine iz te vrste zavarovanja.
Zavarovanje odgovornosti pa je pojasnjeno v splošnih pogojih,katere ste prejeli ob sklenitvi zavarovanja.

Najlepša hvala za takojšen odgovor.Menim pa,da nisem bila dovolj točna in, da se nisva prav razumela.Svakinja je prišla na obisk in ne stanuje na naslovu nepremičnine,kjer je nezgoda nastala.Ravno zato,sva midva kot lastnika odgovorna za nezgodo,ker so bile stopnice mokre.Razumem pa,da sama proti sebi ne moreva uveljavljati odškodnine.

Ali je svakinja opravičena do odškodnine,ker seveda zahteva.In, ali zavarovalnica ni dolžna naju obvestit kot zavarovanca, o kakršnem koli odgovoru.

Še enkrat prav lepa hvala za odgovor.

Vse dobro in lep pozdrav.

Svakinja lahko od vas zahteva odskodnino s civilno tožbo proti vam,to pa najbrž veste,kaj pomeni.
Zavarovalnica vam bo zahtevek zavrnila,saj tako piše v splošnih pogojih.
Žal,tako je.
Vse dobro in lepo pozdravljeni,Bruno

Imate prav, da ste za škodo odgovorni, vendar predvidevam, da so v pogojih navedene izključitve za take primere.
To seveda še ne pomeni, da vam odškodnine ni potrebno plačati. žal pa zaradi izključitve v zavarovalnih pogojih tega ne bo storila v vašem imenu zavarovalnica. Oškodovanec lahko izterja ustrezno odškodnino s civilno tožbo.

LP

LEP POZDRAV !
SVOJO NEPREMIČNINO Z OPREMO IMAM ZAVAROVANO PRI ZAVAROVALNICI GENERALI, V PAKETU DOM PAKET.
TAM V DOLOČILIH TUDI OPISUJE ČLEN O OSEBNI ODGOVORNOSTI. PRED KRATKIM SEM BIL NA SMUČANJU V AVSTRIJI IN SEM NENAMENOMA NA SMUČIŠČU POVZROČIL TRETJI OSEBI POŠKODBE.KER IMA TA OSEBA TUDI MOJ NASLOV, SAJ JE PRAV TAKO BILA NA ORGANIZIRANEM SMUČANJU TISTI DAN, OBSTAJA MOŽNOST, DA BO PRIŠLO Z NJENE STRANI DO CIVILNE TOŽBE.ALI SE LAHKO IZ MOJE POLICE KRIJE ZAVAROVANČEVA ODGOVORNOST?SEM SKLENITELJ ZAVAROVALNE POLICE IN SEM STAR 63 LET. HVALA ZA ODGOVOR

Da,možnost civilne tožbe obstaja,po stanovanjski polici obstaja kritje do določene zavarovalne vsote,katera je navedena na pogodbi.Počakajte,kaj se bo dogodilo,pa se kasneje javite in sporočite,kako se zadeva odvija.

Pozdravljeni !
Zanimam se zavarovanje splošne civilne odgovornosti, ki sem jo sklenil, kakor tudi delodajalčevo odgovornost, ker delam pretežno kot podizvajalec in predvsem v tujini imam sklenjeno po celi Evropi, nedavno se je zgodila delovna nezgoda in pri tem se je poškodoval eden moj delavec in delavec iz firme v kateri delam kot podizvajalec, ker je pri premikanju bremena popustila veriga, – -zanima me na kaj moram biti pozoren pri prijavi nesreče ?
-ali je pri tej nezgodi lahko od mene zahteva odškodnino njihov delavec ?
– delavci so bili opremljeni po predpisih (čelada, rokavice..)

Skratka zanima me ali je to nasplošno moja odgovornost?, kako moram izpolniti prijavo?na kaj moram biti pozoren?
Ker ne razumem povsem te zadeve vas prosim za pomoč in razjasnitev pojmov .

Po mojem ste lahko brez skrbi,saj te rizike vsebujeta vaši zavarovalni polici.
Delavci bodo morali vložiti pismene zahtevke za povračilo-odškodnino,na podlagi le teh in vse kopirane dokumentacije pa lahko prijavite škodne primere za oba delavca na vaši zavarovalnici.
Lepo vas pozdravljam in srečno!
Bruno

************************** Zavarovalna pisarna B & M Bruno Šneberger s.p. Bruno Šneberger Uradne ure: Vsak dan. gsm: 051/625-611 gsm: 070/867-040 Uradne ure: Od 8.00 do 16.00 tel/fax:01/429-7100 Mail: [email protected]

New Report

Close