stanje po opracijah pretina in polipov
Spoštovani,
predlanskim sem bil na operaciji nosnega pretina, novembra lani pa mi je zdravnik na ORL odstranil polipe.
Po štirih mesecih mi še vedno ” kaplja in curlja” iz nosu in popolnoma nič ne voham. Nazadnje sem občutil, kaj pomeni voh, dan ali dva pred operacijo polipov, ko sem moral pet dni jemati Medrol.
Ali lahko samoiniciativno ponovim petdnevno vajo z Medrolom 32 mg, da vsaj za dan ali dva normalno zavoham svojo okolico?
Odgovora na to, zakaj se kljub operaciji nadaljuje stanje z zamašenostjo nosu in stalnim curljanjem, pa najbrž ne morem dobiti. Pacient živ, operacija ni uspela :-))
Spoštovani!
Operacija nosnih polipov – će strogo gledamo – nikoli ni uspešna, ker z operacijo ne odstranimo vzroka bolezni. S druge strani ne operiramo da bi ponovno zavohali, ker tudi to ne moremo z operacijo zagotoviti (če je to negko obljubil, potem vam je preveč obljubil). Če dihanje ni možno, potem so polipi ostali ali ponovno zrasli.
Medrol lahko človek vzame, če ni zadrškov, vendar ne pogosto (največ 2 do 3 krat na leto po 5-6 dni.
Na splošno, pri nosni polipozi, nikoli ni ozdravitve, stanje se lahko le izboljša začasno.
LP IB.