Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Stanje po odstranitvi tumorja na epifaniksu

Stanje po odstranitvi tumorja na epifaniksu

Spoštovani,

prosila bi za Vaše mnenje glede moje mami in bolečin po odstranitvi sprememb na epifarinksu na levi strani – kaverniozni hemangiom. 18.01. je bila narejena subtotalna resekcija, krvavitev po operaciji prvi dan in malo naslednji dan, zaradi bolečin preventivno podaljšana hospitalizacija za en dan dlje.
Že od samega odpusta toži o pekočih bolečinah v grlu in bolečem levem ušesu. Razen Operil kapljic in spiranja nosa s fiziološko raztopino ni dobila nobenih zdravil ali navodil za lajšanje bolečin.
Danes pa je ta občutek pekočega grla močnejši. Ali je možno, da gre še vedno za celjenje po OP ali bolj neko vnetje? Vsi, ki smo okoli nje smo zdravi, skrbimo, da dovolj pije ampak je ta bolečina danes moteča pri požiranju. Je smiselno vrniti se na ORL ali naj se obrne na osebnega zdravnika?

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovani,

proti bolečinam svetujem paracetamol 1-2 tbl na 8 ur, po potrebi dodatno še nesteroidni antirevmatik (Brufen, Nalgesin ITD) na 8 ur. Po operaciji so namreč bolečinem med celjenjem običajne.

Če se pojavi še vročina ali nezmožnost požiranja kljub analgetikom, svetujem posvet pri osebnem zdravniku zaradi možne bakterijske okužbe.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close