Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Stanje po obsevanju tumorja

Stanje po obsevanju tumorja

Pozdravljeni ga.Sokličeva,
v času pred in po obsevanju sem bila že aktivna na tem forumu v zvezi z možnostmi zdravljenja tumorja v usesnem kanalu. Sedaj je od obsevanja minilo že tri leta in pol, imam še vedno probleme z omotico, z vrtoglavico in občutkom mehkih nog, kot da ne dobivajo signalov, kaj jim je za početi. Po treh mesecih od obsevanja so se mi pojavile večje težave in po prvi MR šest mesecev od obsevanja se je ugotovil ozek pas poškodbe na zdravem možganskem tkivu t.i. levkoencefalopatijo ob tumorju. Le ta je namreč v času obsevanja že odrival male možgane. Prebrala sem, da je eden izmed priznanih turških nevrokirurgov izrazil mnenje, da se ne bi smelo obsevati tumorjev, ki so že zajedeni v možgane. Ves ta čas do sedaj, kadar je stanje ugodno, do tedaj, ko se zopet poslabša, razmišljam o možnih posledicah nastale poškodbe možganskega tkiva.
Prosila bi vas, če mi lahko v zvezi s tem pojavom zadevo nekoliko osvetlite.
Istočasno bi prosila, če bi lahko od ge.Jasmine 1978 in Branke 1 izvedela, kako se onidve, ki sta bili tudi v tistem obdobju obsevani, prebijata skozi to obdobje po radiokirurškem posegu.
Lepo vas pozdravljam, MarSha

Spoštovani,

žal vaše vprašanje ni z mojega področja (ORL). Obrnite se, prosim, na radioterapevta onkologa ali na nevrokirurga.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Pozdravljena še enkrat,
prosim vas, da bi moje pisanje naslovili na go.Jasmino in go.Branko, ki sta bili leta 2016 tudi obsevani v tujini in ste se večkrat oglasili na tem forumu. Rada bi vedela, kako jima gre.
Lepo pozdravljeni, MarSha

Spoštovani,

poskušajte sami najti omenjeno temo v forumu – verjetno nekaj v zvezi s švanomom, da boste našli gospo Jasmino in gospo Branko. Upam, da se boste lahko povezali z njima in srečno!

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close