Stajica z redkejšo mrežo
Pozdravljeni!
Zanima me, ali obstajajo stajice z redkejšo mrežo; take, ki imajo
večje luknjice, s pomočjo katerih se lahko otrok vzpenja in vstane.
Take smo namreč imeli včasih. Nikjer nisem videla, da bi jih bilo
moč kupiti, niti v Avstriji. Zdaj imamo sposojeno in ima zelo gosto
mrežo, tako da je nemogoče, da bi otrok sam vstal.Take se tudi
povsod dobijo. Ima samo dva oprijemalna obročka, ki pa se mi zdita
zelo nepraktična. Vem, da obstajajo tudi take z lesenimi letvicami,
pa bi raje imeli tako z mrežo…
Hvala za nasvete in lep dan želim,
Anita
POZDRAVLJENA !
Jaz imam tako stajico, vendar nisem bila zadovoljna z njo. Drži, da lahko otrok sam vstane, vendar lahko tudi sam spleza ven, posebno, če je brez copatkov.
Ker imamo v stajici ponavadi tudi trde igrače (roputuljice, obročke,..) je zelo nevarno, če otrok poizkuša s plezanjem in potem, ko mu zmanjka moči v rokicah pade nazaj. Moja hči je začela s tako plezalno taktiko že pri sednih mesecih. Nogice oz. prstke je začela zatikati v mrežo približno 10 cm visoko in se je nato gugala na mreži.Vendar je po nekaj sekundah (ponavadi preden sem lahko skočila do nje) omahnila z glavo nazaj na igračke.
Kasneje sem kupila večjo stajico z gosto mrežo, katero sem uporabljala tudi za popoldansko spanje in bila bolj zadovoljna z njo (je bolj varna). Obročke na stajici pa je hči uporabljala za grizenje med tem, ko je stala.
Lep pozdrav.
Tudi mi smo imeli prvič stajico z redkejšo mrežo.Po nekaj guganjih na mreži je kmalu ugotovila, da gre lahko še naprej in kmalu je splezala na mizo.Še dobro, da sem bila vedno zraven ne upam si predstavljati, da bi skočila iz sobe.Po tistem je bila stajica uporabna samo za igrače. Pri drugi hčerki pa smo dobili stajico z gosto mrežo.Res je otrok v njej bolj zakrit in ,,ločen,, od okolice je pa bolj varna. Mislim, da ko je otrok zrel za dvigovanje ga nič ne ustavi in hitro ugotovijo s čim si lahko pomagajo, tudi če sta samo dva ročaja.
Pa veselo kobacanje, pozdrav Tanja
Jaz sem kar nekaj casa iskala tako stajico in jo dobila v trgovini Zajcek v Formah (Skofja loka). Z njo sem zelo zadovoljna, pravkar jo poskusa moj drugi, 8 mesecni sincek. Nobeden od njiju pa ni izvajal kaksnih akrobacij/plezanj, temvec je zgolj pripomocek pri vstajanju. Ce te zanima, zavrti in povprasaj…