Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija srčna okvara in nosečnost

srčna okvara in nosečnost

Imam prirojeno srčno okvaro. Moteča ni preveč, le upeham se precej hitro pri kakšnih naporih in pri hoji po stopnicah. Operacije nisem imela, ker ni enotnega mnenja med zdravniki, ki so me pregledali. Stara sem 32 let. Skrbi me, kako bi bilo z morebitno nosečnostjo. Kardiolog mi je enkrat rekel, da bi bilo boljše zame, da bi imela carski rez. Na obremenitvenih testih za srce se mi nekje pri 7 minutah začnejo pojavljati težave. Sama sicer zmorem bistveno več fizične aktivnosti kot 7 minut, ampak na merilniku se v tistem času pokažejo znaki nepravilnega delovanja srca. Hvala za nasvet.

V vašem postu je premalo podatkov za pravilen odgovor.

V Kliničnem centru v Ljubljani se posebej bavi z vprašanji nosečnosti pri prirojenih srčnih napak odraslih ženski prof. Mirta Koželj. Govoril sem z nji in vas pričakuje. Lahko se prijavite za pregled po telefonu 01/522-24-36. Naslov: Kardiološka ambulanta, Poliklinika, Njegoševa 4/I, Ljubljana.

Lep pozddrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Prim. Cibic moram povedati, da ste izreden človek, da tako skrbite za ljudi na tem forumu. Še sreča , da obstajajo tako v redu zdravniki, ki jim ni težko poskrbeti za človeka, ki ga v bistvu sploh ne poznajo.
Hvala v imenu vseh.
Lep vikend Vam želim, Marija

Pozdravljeni,

se zelo strinjam z Marijo. Hvala vam dr. Cibic.

New Report

Close