Najdi forum

srce

pozdravljeni,… sem 21 letni fant z sledecimi problemi :
1) ASD secundum ( st. post. op. 8 mesecev)
2) razsiljen bulbus aorte,
3) prolaps mitralke
4) marfanoidna konstitucija

kaj so tocke 2 in 4 ? mi jih lahko malo razlozite,.. prosim !

zadnjic ko sem se vstal z postelje sem se dobesedno zgrudil in padel v nezavest, tako da sploh nisem vedel da sem padel, le zbudil sem se na tleh,… ali je to Sinkopa ? tlak je 120/70 ( jemljem pa 1/2 /d concor 5 )

in se nekaj kaj je hiperneticni srcni sindrom ? ( tega pa jaz k (ne)sreci nimam)

lp 5er

Spoštovani!

Bulbus aorte je prvi del aorte, ki se stika s srcem. Zaradi povečanega tlaka se pri takšnih hibah lahko razširi. Problem začne povzročati ta razširitev takrat, ko je tako obsežna, da razvleče aortno ustje in s tem razmakne zaklopke, da se ne zapirajo več vodotesno in puščajo kri nazaj v prekat.

Marfanoidna konstitucija je izraz za telesno postavo, ki spominja na Marfanov sindrom, pri katerem so značilne lastnosti okostja: daljše in tanjše cevaste kosti okončin in prstov ter večja gibljivost v sklepih zaradi večje ohlapnosti veziva.

To, kar se vam je zgodilo, je sinkopa, kar pomeni samo to, da ste »zlezli skupaj« brez jasnega vzroka. Lahko je šlo za kratkotrajno motnjo v regulaciji krvnega tlaka v možganih ali kaj podobnega ob dodatnih zunanjih dejavnikih, ki lahko prispevajo h kolapsu: utrujenost, vročina, bolezen, daljše čepenje, napenjanje ipd.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close