srce
Jaz pa sem ze skoraj obsedena glede strahu s srcem…med poletjem sem imela zelo stresen dan, da sem zacutila nekaksne prevale v prsnem kosu, da srce mlo zastane, kot da bi se mi po psrnem kosu nekaj valjalo…to sem cutila kot izostanek utripa. To me je zelo zaskrbelo, zato sem sla na EKG…kjer teh izostankov ni bilo cutit, nato sem odsla v bolnico na pregled k internistu, ki me je pregledal, bila sem na obremenilnem testiranju, vse bp, zdaj bom kmalu sla se na UZ. Ampak mene je zelo zelo strah, in bojim se da mi bo srce ponorelo, ko bom sla na UZ. Kako naj umirim srce. Saj drugace se umirjam, ampak ta strah, da je z zaklopkami kaj narobe, pa da o merjenju pritiska sploh ne govorim.
Npr ko tecem, se gibam, teh preskokov ne cutim, tudi boli me nic ne.
Mislim, da imate povsem zdravo srce. Če nam bolnik pove, da ima manj težav pri obremenitvi kot v mirovanju, sklepamo, da so motnje (neredno bitje, občutek, da srce zastane, bolečine pri srcu) posledica živčnih vplivov na srce.
V takih primerih bolnikom priporočamo redno rekreativno športno dejavnost in po potrebi blaga pomirjevala.
Lep pozdrav!
prim. Boris Cibic, dr. med.