Najdi forum

Lep pozdrav!

Star sem 21 let. Zadnjih nekaj dni imam en problem. Zvečer preden zaspim čutim v prsnem košu nekakšen čuden občutek. Kot nekakša tesnoba. Ob tem hkrati za delček sekunde ostanem brez sape. Vse to se ponavlja na vsake nekaj minut dokler ne zaspim. Sicer pa to ne moti mojega spanca. Ko enkrat zaspim, me to ne moti med spancem. Podnevi se mi to občasno zgodi samo v ležečem položaju. Pa tudi med naporom, ko se mi dvigne srčni utrip, nimam nobenih težav. Sicer pa sem prebral nekaj postov in v neki meri se meni dogaja to, kar so nekateri opisali kot nekakšno srčno aritmijo. Motnje v bitju srca ampak s to razliko, da se meni to dogaja samo zvečer oz. samo v ležečem položaju.

Danes zjutraj pa se je zgodilo še nekaj hujšega. Ko sem se zbudil je bilo vse normalno. Potem pa mi je v kopalnici nenadoma postalo slabo. Oblil me je mrzel pot. Za trenutek sem se celo ustrašil za življenje. Mislil sem, da bom umrl. To je trajalo nekaj minut potem pa je minilo. Potem je bilo čez dan spet vse normalno. Nisem imel nobenih težav. Možno pa je, da mi je enostavno postalo slabo zaradi tega, ker sem razmišljal o tem. Ker me skrbi, da ni kaj resnega narobe z mano in je možno, da me je samo zagrabila panika.

Zadnjih 10 dni pa me muči tudi srbečica na več delih telesa. Gre za srbečico v penisu, nekaj centimetrov nad trtico in pa v kolenih. Srbečica pa je podkožna. Ne srbi me koža ampak pod kožo. Sam sem že posumil na vnetje sečil. To srbečico sem imel že pred nekaj meseci. Dobil sem nekakšne tablete proti alergiji, ki pa niso pomagali. Srbečica je potem sama izginila čez nekaj časa, zdaj pa se je spet pojavila in je še hujša kot prej. Ali je možno, da gre za nekakšno vnetje, ki potem vpliva tudi na srce? Ker če gre za vnetje, potem lahko to traja že nekaj mesecev.

Pred nekaj leti sem sicer že bil na preizkavah srca zaradi bolečin v ramenu. Bolečina se je pojavljala tudi ob globokem dihanju. Vendar pa se je izkazalo, da to ni bilo povezano z srcem. Ugotovili so edino to, da imam hitrejši pulz od povprečnega človeka vendar pa so to pripisali temu, da sem kot otrok velikokrat prebolel angino. Bolečina v ramenu pa se od takrat naprej ni več pojavila.

Opravičujem se na daljšem postu ampak želel sem vam dati vse informacije ki bi lahko pomagale. Sam zelo nerad obiščem zdravnika. Zato sem za nasvet najprej želel vprašati vas. Za odgovor se vam že vnaprej iskreno zahvaljujem.

Lep pozdrav!

Opisane težave kažejo na funkcionalne motnje srca zaradi različnih vzrokov (živčnost, lega telesa). V ospredju so neredni utripi in običajni padci krvnega tlaka.

Pred nekaj leti ste opravili pregled srca. Zdravniki so bili mnenja, da nimate nobene organske spremembe na srcu. Domnevam, da je tako stanje tudi sedaj.

Priporočam vam čimbolj zdrav življenjski slog, zlasti aerobno vadbo vsaj 3-4-krat na teden. Če bodo težave trajale, ne bo odveč pregled pri izbranem zdravniku.

Če nimate nobene spremembe na koži, je srbečica zelo verjetno funkcionalnega izvora. Poizkusite še enkrat antihistaminik ali blago pomirjevalno sredstvo.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close