Srbež
Spoštovana g. Anamarija !
Ne vem, če je moj problem ravno za Vaš forum, vendar, ker ste pediater se obračam na Vas. Ste imeli morda v Vaši praksi tak primer. Moj štiriletni otrok ima diagnozo nevrodermitis. Tri leta poskušamo z vsemi razpoložljivimi zdravili od sirupov, kortikosteroidov do strogih diet, vendar neuspešno.Glavni problem je srbenje kože predvsem po nogah in rokah. To se dogaja v glavnem ponoči, začne se z napadom srbeža in konča s “prdenjem” traja pol ure nato se umiri za dve uri in zopet ponovno. Ker sem že čisto obupana tudi zaradi neprespanih noči Vas prosim, da mi pomagate,če je v Vaši moči !
Lepo pozdravljeni ! Zofija
Draga Zofija,
zelo dobro razumem vašo stisko, učinkovito pa vam lahko pomagata samo pediater in dermatolog, ki vašega fantka poznata in zdravita. Predvsem slednji vam lahko pomaga s praktičnimi nasveti glede nege in smiselnih ukrepov. Načelno pa je zelo pomembno tole:
tista mesta, ki otroka srbijo zvečer zaščitite, tako, da se ne bo mogel praskati, saj praskanje močno okrepi srbež in pekočo bolečino.
Težave otroka v zvezi z neurodermitisom načelno z rastjo izvenevajo, želim vam, da bi se to pri vašem sinu zgodilo kmalu.
LP