Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Srbenje areol

Srbenje areol

Spostovani,

hci ima 9 let. S puberteto je zacela kak mesec pred 8 rojstnim dnevom (prvi znaki). Endokrinologinja jo je pred letom pregledala, pravi da je vse ok, da bo tudi dosegla normalno visino itd., torej z njene strani vse bp.

Sedaj pa se hci ze kakih 6 mesecev pritozuje zaradi srbenja prsi. Srbita jo areoli pred 2 tednoma se je tako praskala, da so se ji ranice prav vnele in ognojile. Sli smo na pediatricno urgenco (zivimo v tujini), kjer je dobila kortizon kremo. Vnetje se je za silo umirilo, vendar jo se vedno srbi. Pediatrinja nas ponovno posilja k endokrinologinji, vendar nic pod nujno. Pravi da ima sama podobne tezave, da bo mogoce pac hci morala s tem ziveti. Da je vse skupaj povezano z razvojem prsi in hormonskimi spremembami, naj nosi sportni modrcek itd. Res je da hci pospeseno raste in pridobiva tezo, vendar naju z mozem precej skrbi. Googlala sva in prisla do raka dojke, Pagetove bolezni itd. Ali bi bilo potrebno da bi hci sla cimprej se na kak drug pregled? Drugace je zdrava, bp. Trenutno smo na pocitnicah v Sloveniji. Ponovno ima izpuscaj.

Hvala vnaprej za mnenje!

Srbenje je lahko posledica normalnega razvoja, vsekakor pa sta napisani diagnozi, ki vas skrbita, v tej starosti (in posebej po znakih, ki jih opisujete) skorajda nemogoči.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close