srbenje
lep pozdrav.pred 14dnevi ko sem zjutraj vstala sem bila po nogah in rokah vsa lisasta kot bi me kdo s koprivo.zato sem šla k zdravniku ki mi je rekel da sem na nekaj alergična menda na hrano,dal mi je še dve inekciji eno v rit eno pa v žilo pa tablete telfast-po njih sem kot bi bila skozi omotična.vendar tisti dan so lise izginile nato so se pojavile čez dva dni,zato sem šla nazaj tako da dobivam vseskozi inekcije,naprej pa me noče dati pravi da to ni nujen primer.mene pa zanima kako ni nujen primer če dobivam inek.vsak drugi dan in ni nič boljše,tablete pa pravi da so te najboljše ampak jaz sem po njih kot bi bila omamljena zato nevem kaj naj naredim,prosim za nasvet ali je kje v lj.privat da bi šla na testiranje da se ugotovi na kaj sem alergična ali čem čakat v nedogled da me fila z inekcijami lepo vas prosim.
Nekaj dni ima smisel počakati, da se izloči snov, ki ti povzroča alergijo, če imaš le srbeče izpuščaje po okončinah in nobenih drugih težav (sploh če gre alergijo na hrano), saj ti tudi v bolnici ne bi naredili nič drugega. Za alergološko testiranje je čas kasneje. Če težave ne izginejo tudi brez terapije po nekaj dneh, je seveda smiselen pregled pri dermatologu. Lp. A
večinoma tablete proti alergiji povzročajo pospanost. testiranje dokler imaš alergijo ne pride v poštev, če te bodo testirali po PRIC, tudi sicer ambulantno tega tesat ne delajo v pomladnih mesecih. prav tako pa te ne morejo testirati z odvzemom krvi, ker dobivaš terapijo proti alergiji. sicer posvet pri alergologu lahko opraviš tudi v samoplačniški ambulanti, če ti tvoja zdravnica ne da napotnice.