Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Srbenje

Srbenje

Pozdravljeni!
Srbi me predel na venerinem gričku. To me skrbi, še posebej zato, ker sem preverila že vse možne stvari, ki bi lahko bile krive za tako stanje, vendar nič ne ustreza opisu – tudi sramne uši ne, saj ni nikjer videti kakšnih gnid ali ušk, pa tudi moj partner nima nobenih težav; prav tako ni videti nobenih “podzemnih” rovov, ki jih delajo garje. (Dve leti imam stalnega partnerja, ki je hkrati tudi moj prvi partner.) S to težavo se srečujem že kake tri tedne, začelo se je pa tako, da sva imela enkrat odnos in takoj po končanem odnosu se je začela srbečica, ki je prisotna le na venerinem gričku, okoli spolovila pa ne. Takrat sem mislila, da je šlo le za draženje kože, ki se prepoti in potem drgne… Naj omenim še to, da si dlake bolj ali manj redno odstranjujem s strojčkom za striženje las, ki dlake ne odreže popolnoma pri koži kot britvica in zato ne draži kože. To počnem že dalj časa in ker ni bilo nobenih težav, sem izključila krivdo strojčka… Na koži so vidne drobne rdeče pikice, ko pa se praskam, je rdeča celotna koža. Drugje po telesu nimam srbečih predelov.
Ker nočem k osebnemu zdravniku ali ginekologinji, se obračam na vas.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Pozdrav!

Na ta način vam težko pomagam, ker bi bilo potrebno spremembe videti, tako da bo kar potrebno obiskati svojega zdravnika, za začetek pa se prenehajte briti, poskusite z obkladki, mazili kot so Bepanthen, Dermalibour….

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close