Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Srbečica in otekanje

Srbečica in otekanje

Pozdravljeni.

Jaz imam težave s srbečimi stopali, kateri mi ne glede na to ali se praskam ali ne takoj zatem otečejo. Oteklina včasih traja tudi dan ali dva. Zanima me, če kdo ve zakaj se to pojavi (vedno iznenada sredi vsakršnega koli opravila ali pa če samo mirujem) in ali se da to kako preprečit oz ko oteče, to oteklino odpravit, saj me potem to ko hodim boli (verjetno ker neka “odvečna” masa pritiska na moje stopalo – kot npr, če bi bil kakšen kamenček v čevlju. Naj povem, da se to pojavi vsakič na drugačnem delu stopala, ni nekega kontinuiranega mesta.
To se mi je dogajalo že v zgodnji mladosti občasno, dokler nisem začela trenirat karateja (pri 13ih letih). Deset let sem redno trenirala in nisem imela teh težav. Sedaj sem že eno leto brez treninga in so se mi te težave začele ponovno pojavljat (stara sem 24 let). Je to mogoče zaradi slabe prekrvavitve stopal? Pa bo sedaj, ko sem začela spet trenirat kmalu boljše? Moram še dodat, da se mi je v času, ko sem prenehala trenirati (december) začel uroinfekt, kateri se je vlekel kar nekaj časa (ne konstantno z antibiotiki ampak ni bilo čisto v redu, do otoplitve, torej poletja). Nekako se mi zdi, da bi to lahko bilo povezano. Pa verjetno tudi s psiho in stresom, saj je ta bil poglaviten vzrok za moj uroinfekt.

Hvala že vnaprej za vaše odgovore.
Andreja

Pozdravljena,

na forumu sem zasledila vašo težavo, ker se sama ubadam z istimi težavami. Zanima me, če ste kakorkoli uspeli rešiti zadevo?
Meni ne otekajo samo stopala, ampak mi občasno takoj, ko me zasrbi oteče tudi npr zapestje, vrat…je pa večinoma oteklin na stopalih s čisto istimi karakteristikami kot ste jih opisala.
Že vnaprej hvala za odgovor.

lp,

New Report

Close