srbečica
Ojla !
Že nekaj časa imam težave s srbečico po celem telesu, za katero na vem, čemu naj jo pripišem. Naj povem, da se mi je v roku enega meseca to včeraj zgodilo že tretjič. Začne me srbeti prosti večeru, zato sklepam, če se to morda lahko nanaša na kakšno hrano, ki sem jo zaužila ob kosilu/večerji. Sprva sem mislila, da gre morda za alergijo na pršut, ker me takrat nekaj časa po sendviču s pršutom začelo zelo srbeti. Ker ga sedaj že nekaj časa nisem jedla, včeraj pa me je spet začelo srbeti očitno ne gre alergijo na pršut. Jem oz včeraj sem jedla podobno hrano kot običajno, zato ne vem, na kaj bi se alergija lahko pojavila. Srbečica se pojavlja po celem telesu, vključno z lasiščem.
Naj povem, da se mi je takšna srbečica prvič pojavila leta 2006 med nosečnostjo, glede na to, da so ginekologi na takšne srbečice med nosečnostjo zelo pozorni, ker naj bi le-ta nakazovala na napako v delovanju jeter, me zanima, če so lahko tudi sedaj jetra (takrat je bil jetrni test bp), vzrok za omenjeno težavo ?
Res ne vem, kaj naj si mislim, in kaj naj naredim glede tega, saj me to izjemno moti. Danes ponoči me je koža tako srbela, da sem se celo noč praskala.
Kaj mi svetujete? Se da narediti kakšne teste za alergijo na hrano ali kaj podobnega? Nenavadno se mi zdi, da bi se alergija »pokazala«, na vsake toliko, če bi hrano izključila. Kaj vi menite, kaj je lahko vzrok za takšne neprijetne težave.
Lepo prosim za pomoč,
Lep pozdrav, petra
Pozdravljena,
včasih se srbečica zaradi alergije lahko pojavi ob navzkrižni alergiji, tako da se pravega vzroka ne da takoj razkriti (morski sadeži – pršica…)
meni se je v zadnje pol leta koža drastično poslabšala in veliko noči se praskam… zamenjala sem kozmetiko (sedaj uporabljam La Roche Posay in se mažem po celem telesu, da koža ni suha) in koža je boljša, ker sem se v jeseni tudi testirala za alergijo pa se držim tudi stroge diete (alergija na jajca in kravje mleko, ter pelode in pršico)
Svetujem testiranje pri alergologu ali pa vsaj na Bicom (pokaže bistveno več alergenov)
lp, T.