Sram me je fanta pripeljati domov
S fantom sva skupaj že nekaj let, vendar v vsem tem času še ni bil pri meni doma. Mojo mamo je spoznal, domov pa ga nikoli nisem prpeljala. Vedno sva pri njemu v njegovem stanovanju, ki je super moderno opremljeno. Doma pa imamo neko povprečno žalost. On je dobro situiran, ima dober avto, celotna njegova dužba je na, če lahko tako rečem višjem nivoju. Sama imam non stop občutek manj vrednosti. Bojim se, da bo na podlagi stanovanja v katerem živim dobil neko oceno o meni. Po tolikšnem času, že močno pritiska name in si želi priti k nam. Rada bi se znebila teh občutkov in se končno sprostila. Vse skupaj mi gre že močno na živce obenem pa me tudi žalosti.
Vse, o čemer pišeš, je problem v tebi. Torej manjvrednost zaradi denarja, materialnih dobrin. Zato se počutiš nesproščena in takšno energijo tudi oddajaš in lahko se zgodi, da drugi to čutijo in se potem obnašajo tako do tebe. Ampak bistvo je v tebi, ko boš ti spremenila ta pogled nase, na svojo materialnost, bodo tudi drugi to ignorirali. Recimo da ima nekdo vse tako kot tvoj fant (dober avto, moderno stanovanje), je pa en totalen bedak brez srčne inteligence. Bi se tudi pred njim počutila manjvredno? Zakaj? Odgovori si na to.
Sama veš, da denar ni vse. Če fant še danes ne ve, v kakšnem materialnem stanju živiš oziroma da pri vas doma pač niste najbogatejši, potem je nekaj res narobe. In če te bo zviška gledal po tem, ko bo videl vaše ne super moderno stanovanje, je pač tudi sam plehek in imaš za premisliti, če želiš biti s tem človekom. Kje pa ti živiš danes? Doma pri sebi ali si pri njem? Pri njem samem ali pri njegovih doma?
Lahko sedaj razpredam še naprej o tem, pa najbrž boš sama prišla do kakšnih odgovorov. Problem je v tem, da se najbrž tudi v drugih situacijah počutiš manjvredno (recimo pri bolj izobraženih, pri lepših, bolje oblečenih, bla bla). Moraš delati na svoji samozavesti in zaupanju vase. Četudi danes postaneš bogata, to ne bo spremenilo tega, mogoče ti bo dalo lažen občutek lažne večvrednosti, ampak vse to ni res.
Pri nas doma nismo imeli nič, vsi so imeli opremljeno stanovanje, kot je bilo takrat za časa socializma. Tudi meni je bilo nerodno, ampak veš kaj, prijatelji tega niso ravno opazili, še vedno smo imeli obiske Nato smo končno opremili stanovanje in večina od njih ga ni, torej smo mi bili super moderni:) Še danes pridem v stanovanja, ki se niso obnovila od osemdesetih, ampak pridem na obisk in ne ocenjevati. Hočem povedati, da ni vaša družina edina v takšnem stanovanju.
Denar lahko izgine z danes na jutri, tega se dobro zavedaj. Čustvena inteligenca pa ostane ne glede na materialno bogastvo. In posledično je nobeno materialno bogastvo ne more kupiti.
Jaz se bolj sprašujem kakšna je ta zveza ŽE NEKAJ LET. A vidva že toliko let živita narazen, vsak na svojem domu, torej ti pri starših? In vedno si ti pri njem, nikoli ni on na obisku pri vas? Po mojem tukaj nekaj ni v redu ali s tabo ali s tvojo zvezo. Tista “povprečna” žalost je, se bojim smao izgovor. Nekaj s čimer se prepričuješ, da ga ne spuštiš do konca v svoj svet.
Enostavno si ne predstavljam neke resne večletne zveze, kjer ima nekdo toliko banalnih “skrivnosti” pred partnerjem. Saj če si z nekom tako dolgo menda tudi razmišljaš o skupni prihodnosti? Ne vem zakaj bi te kdo sodil po tem kakšno življenje imaš pri starših, saj si samostojno bitje, ki si lahko ustvari svoje življenje in svoj dom. Če partnerja ne spustiš v svoj svet, ne le čustven tudi dejanski, kako lahko sploh pričakuješ od njega, da te bo kdaj popolnoma razumel? Seveda je tukaj pomembna tudi iskrenost. v tme primeru na tvoji strani. Težko si predstavljam, da ves ta čas nista nikoli goovrila o tvoji družini. Verjetno si mu povedala kaj o tvojih. Vprašanje pa je kaj in ali odstopa od realnosti. Drugega razloga za tvoje strahove ne vidim. Saj je vendar že več let s tabo in očitno mu tvoj pedigre ni najpomembnejši, vidi v tebih tudi druge lastnosti, ki so mu všeč,
Če se bo zmrdoval nad stanovanjem v katerem živiš…, dvomim, da te je vreden.
Saj se lahko vprašaš ali je s tabo zaradi stanovanja ali zaradi tebe same, tebe kot osebe?
Če je zaradi tebe mu je vseeno, četudi živiš v kartonski škatli 😉
Krasno, doma imaš staro mamo, ki je bolestno sentimentalno navezana na predmete v stanovanju, on pa dobro situiran, s svojim stanovanjem, toda hopla – ti si še vedno doma. Če je on tako krasen fant, zakaj ne živita skupaj pri njemu? Namesto tega doma trpiš psihozo svoje stare mame… res krasna popotnica za gradnjo tvojega odnosa s fantom.
Strah jo je samo tega, da je ne bo sprejel takšne kot je. Problem pa je, ker se v tem strahu odziva tako, da se verjetno on počuti zapostavljenega. Verjetno mu ni preveč prijetno, če ga v treh letih še nisi pripeljala domov. In še kup stvari, ki jih na podoben način prikriva.
čudna je vajina VEČLETNA veza, res.
Kdo, če ne ljubljena oseba, naj ve vse o tebi in ti vse o njem????
Torej se mu že toliko let ne upaš povedat da tvoja družina ni bogata?
Čudno da se o tem v teh letih nista nikoli pogovarjala.
Ali misliš da te bo zaradi tega pustil-si našel bogato dekle?
Če je tako, naj si jo najde.
Tebe nima biti zakaj strah!
Imej svoj ponos in naj te ne bo strah!!!
OHHHH, SRAM te je?
Česa? Sebe? Tvojih?
Kaj bi potem rekla slovenska Melanija – sedaj poznana kot MELANIE TRUMP?
Ker za Donalda je njihova luštna slovenska hiška manjša kot njegova kopalnica…
in Slovenija … žepna državica! Ne(po)znana!
Ja, mogoče jo bo v kratkem slavni Donald zamenjal… za kakšno mlajšo, ampak prepustimo to prihodnosti!
Ti si važna, in izgleda, da si tvojemu takšna kot si všeč! Sebi pa ne!
To je tvoj dom… in zaradi vsega: staršev, okolja, doma – si takšna kot si! A se jabolko sramuje jablane?Vse ostalo je samo dekoracija!
Oh, slovenska solzavost… eden je mater zatajil, pa smo vsi jokavo zafrustrirani, ko beremo njegovo hrepenenje po drugačnosti!
In tudi ti tarnaš, ker nisi bolj bogata, nimaš “boljših” staršev, palače!!!
(snobovsko)
Konec nakladanja, sama si pišeš življenjsko zgodbo!
Prvi korak si že naredila, “upecala” si bogatuna! … po poti pa že izgubila sebe!