spremljevalka
Spoštovani!
Že peto leto delam kot spremljevalka gibalno ov. otroku.Lansko leto sem zamenjala delovno mesto in sicer iz vrtca v OŠ. Na novem delovnem mestu v drugem zavodu sem seveda dobila novo odločbo o letnem dopustu, ki pa se precej razlikuje od prejšnje, zato se obračam na vas, za morebitno pojasnilo. Otrok za katerega skrbim je težje telesno prizadet, tako da ga dvigujem, previjam, hranim, pomagam pri držanju svinčnika, skratka je popolnoma odvisen od mene.Zanima me, če mi glede na tako zahtevno delo, dejansko ne pripada niti en dan dodatnega letnega dopusta?
Naj omenim, da se trudim, da svoje delo opravljam vestno in odgovorno, da se vsako leto dodatno strokovno izobražujem, ter da mi je to delo v veliko veselje, zato me moti le to, da je tako slabo ovrednoteno, ali pač ne? Morda vi niste pravi naslov za reševanje mojih težav, vendar ne vem na koga naj se sicer obrnem, zato vas lepo prosim, da mi skušate odgovoriti, ali pa mi vsaj svetujete, kam naj se za odgovor obrnem.Želim vam lepe prihajajoče praznike, ter se vam iskreno zahvaljujem.
Spoštovani,
verjamem, da svoje delo opravljate dobro in z veseljem, kajti otrok s toliko težavami zahteva veliko pripravljenosti in osebne naravnanosti. Žal niste podrobno opisali v čem je razlika glede letnega dopusta med Vašo sedanjo in prejšnjo odločbo. Predvidevam, da v številu dni, zato lahko le ugibam, pravi naslov pa je le vodstvo šole, ki Vam je izdalo omenjeno odločbo o dopustu. Očitno je prejšnji delodajalec (vrtec) drugače ocenjeval težavnost in obseg dela. Mogoče bi v šoli omenili število dni dosedanjega dopusta. Ali pa sta vrtec in šola ista organizacija? Ali je vaš obseg dela v obeh primerih 8 ur?
Vodstvo šole je tisto, ki odreja število dni dopusta in pri tem mora upoštevati kolektivno pogodbo za delavce v vzgoji in izobraževanju.In seveda lahko odobri tudi dodatne dni glede na svojo oceno izvajanja dela.NIč Vas ne stane, če poveste svoje mnenje in prepričanje, da Vam pripada več dopusta glede na težavo dela.
Obrnete se lahko tudi na sindikat – SVIZ, kajti tam imajo pravno službo, ki pozna kolektivno pogodbo in pravice in radi Vam bodo dali informacijo in nasvet.
Lepa hvala za Vaše prijazne želje in tudi jaz Vam želim uspešno in zadovoljno v novem letu. Predvsem pa želim, da bi znali pravilno ceniti Vaše delo.
Lep pozdrav. Marija Božič