Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija spremenjeni alergeni

spremenjeni alergeni

Pred leti mi je test pokazal visoko stopnjo alergije na pelode trav. Spomladi imam vsako leto težave z nosom in očmi, skozi vse leto pa s kožo. Prejšnji teden pa sem bila v alegološki ambulanti na brezplačnem testiranju in je rezultat povsem drugače. Na pelode trav naj sploh ne bi bila alergična, sem pa na mačko in oljko. Trenutno jem Telfast, ki pa ga na dan testiranja nisem vzela.
Zelo sem zmedena. Ali mogoče, da se spremeni alergen? Imajo na to vpliv tudi zdravila?

nisi vzela telfasta le na dan testiranja, ali si naredila daljšo pavzo. praviloma ni dovolj, da ne vzameš zdravila le na dan testiranja. sicer pa ja, lahko se alergije spreminjajo. lahko, da celo, kako leto nimaš nobenih težav ( si brez zdravil), potem pa se znova ponovijo.

Tudi meni je kožno testiranje letos pokazalo novo alergijo na mačke in piščančje meso, jagode in zeleno. medtem pa mi ni pokazalo alergije na pršico in pelod, ki mi vsako leto povzročata (sicer res bolj šibke) simptome. Poleg tega pa sem imela letos ful močne stranske učinke na zyrtec (zaspanost).

Zdravil ne smeš jemati dlje časa, če hočeš, da ti test pravilno pokaže. Samo en dan brez zdravil nikakor ni dovolj.

večinoma zdravila za alergijo povzorčajo zaspanost, praviloma se jih jemlej zjutraj vendar pa jih v izjemnih primerih, ko ti povzročajo tako neprijetno zaspanost, lahko vzameš tudi zvečer.

Vem za ta efekt. Vendar mi dosedaj Zyrec (2 leti) ni povzročal nobenih stranskih učinkov. Oz. so bili le ti v okviru normalnega. Letos pa me je, ko sem začela jemati 4. škatlico totalno uspaval. Neglede na to, kdaj sem ga vzela, sem bila kot zadrogirana. Zjutraj sem se zaspana zbudila, po kosilu pa sem zadremala za 3 ure. Zvecer spat ob 11h…Deloval je bolj kot apaurin:). Še toliko nisem prišla k sebi, da bi šla k zdravnici ali nehala jemati tablete. Sem pa sedaj zelo pod stresom, tako da imam imunski sistem čisto zrukan.

New Report

Close