Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina spremembe na nogi

spremembe na nogi

Pozdravljeni!

Pred dvemi leti sem na stegnu desne noge opazila, da mi je izginil celulit, mascobe ali kaj vem kaj, priblizno od dimelj do sredine stegen. Od tam dalje pa do kolena pa je se vedno kot prej. Pred tem me je noga v tem delu precej bolela, potem sem cutila bolec pritisk gmote nad kolenom. Ko sem omenila to zdravnici, se je nasmehnila in rekla naj telovadim. Razumela sem, da je to povezano s staranjem in da mi bo celulit pac pocasi izginil s stegen. Do danes je res del nad kolenom malo tanjsi in ne tako bolec, a vendar je se vedno zelo opazna razlika med zgoraj in spodaj.Stara bom 50 let, 160 cm visoka, 75 kg tezka. Z rekreacijo pa se redno bavim od kar pomnim, vec kot 15 let pa enkrat tedensko vodim splosno rekreacijo za grupo zensk ter igram tenis, pa tudi badminton obcasno ali odbojko in kolesarim. Delam pa tudi na vrtu, v vinogradu in sadovnjaku in vsak dan prehodim najmanj 200 stopnic navzgor. Zato mislim, da mi gibanja vsekakor ne manjka.
Brala pa sem, da se lahko strga misica ali da izginjajo misice. Kaj pa to pomeni?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Spoštovani!

Težave, ki jih opisujete, imajo lahko zvezo s slabšo prekrvo, kar pomeni preverjanje pretočnosti žilja, ali pa so posledica zmanjšanja mišične mase zaradi motnje v oživčenosti. Na vsak način morate obiskati zdravnika, ki bo verjetno naročil preiskavo žilja in oživčenja mišic (EMG – elektromiografija), posebej če je razlika opazna. Malo bo treba tudi shujšati.

New Report

Close