Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika sprememba dioptrije in nove leče in očala, lahko progresivna

sprememba dioptrije in nove leče in očala, lahko progresivna

Pozdravljeni,
ker sem pri vas naročevala leče in vidim, da dajete tudi druge odgovore, vas prosim za mnenje:

Na pregledu so mi povišali in določili novo dioptrijo za daljavo in ugotovili, da rabim očala tudi za branje. Uporabljam pa tudi leče.

Nova dioptrija je sledeča:
– 5,00 – 0,50 175 desno
-3,75 -1,00 10 levo
in za branje
-3,50 -0,50 175
– 2,25 -1,00 10

leče sem dobila testne z dioptrijo
-5,25 desna
– 3,50 -0,75 10 (torična leča) to so trenutno nadomesti z – 4,25

Predlagali so progresivna očala. Ker sem od znancev slišala precej negativnih izkušenj o progresivnih očalih, predvsem zato, ker se nanje niso mogli navadit, me zanima vaše mnenje, kaj narediti v mojem primeru?
Drugo, en dan sem nosila leče z doptrijo, ki so mi jo dali, vendar kljub temu, da je višja, ne vidim jasno (vidim celo slabše na daleč) in od blizu sploh ne morem brat, ker tekst ni čist, nit ga ne vidim prav. če uporabim stara očala z dioptrijo -4,50 in -3,25 (cilindi in vse ostalo je enako kot pri novih) vidim veliko bolje. prav tako s starimi lečami, ki imajo dioptrijo 4,00 in 3,25 (sferne leče navadne).

Očal sploh ne upam dati delat, če z lečami ne vidim prav. Vem, da se mi je poslabšala dioptrija, vendar ne vem, zakaj z novimi lečami ne vidim prav (predvsem zakaj ne vidim brat) , saj imajo višjo dioptrijo. Prej sem imela Oasys, sedaj so Bausch Lomb, ampak mislim, da to ne igra nobene vloge.

Zanima me tudi, ali lahko vzameme progresivne leče? Ali naj kombiniram leče in očala za na blizu, ko delam z računalnikom.

Nosim oboje, očala in leče skoraj enako. Zato imam toliko vprašanj in sploh, ker progresivna očala stanejo precej več, bi rada še vaše mnenje.
Hvala
Branka

Ker je vprašanje tako kompleksno in ker bom potreboval še nekaj podatkov (postavil vam bom par vprašanj), me prosim pokličite v optiko: 02/25-25-200 (Rene).

Lp.

New Report

Close