Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Sprememba blata pri dojencku

Sprememba blata pri dojencku

7tednov star dojenček, polno dojen. Ves čas je imel blato tekoče oz redko in gorčične barve. V soboto sem zbolela za črevesno virozo, ki je trajala 2 dni. Tudi otrokovo blato se je ob tem spremenilo. Postali je zeleno, nekoliko sluzasto. Odvajanje ni bilo nič pogostejše sicer. Dala sem mu biogajo, ob tem sem naslednji dan dobila občutek, da ga je probiotik zaprl. Napenjal se je, imela sem obcutek, da je težko skakal. Nato se je blato spremenilo in postalo rjavo, še vedno malce sluzasto.

Vročine nima, apetit ok, po vedenju ne odstopa od poprejšnjih dni. Tudi moja prehrana je enaka kot prej.

Lahko spremembo bblata še vedno pripisujem virozi? In če ja, koliko časa lahko to še traja? Pricakovala sem, da bi se blato že povrnilo v prvotno barvo.

 

Lp

Barva blata se pri dojenčkih tudi normalno spreminja, pri dojenih tudi v odvisnosti od materine prehrane, dojenčki, ki pretežno uživajo adaptirano mleko, pa imajo tudi sicer drugačno barvo blata kot dojeni otroci.

Če nima nobenih drugih znakov in težav (napenjanje, bolečie v trbuhu, ima normalen apetit), potem ne gre za kaj zaskrbljujočega., LP

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close