Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Sprememba barve znamenja

Sprememba barve znamenja

Pozdravljeni.

Pred dvema letoma sem opazila, da je znamenje na nogi spremenilo barvo. V roku 6 mescev sem sla do dermatologa, kateremu se pa ni zdelo nic posebnega. Je samo dejal, da ce zelim ga lahko odstranim, moja odlocitev. Ker mi ni dalo miru, sem pred parimi dnevi ponovno obiskala dermatologa, ki je dejal, da je treba znamenje odstraniti. Naj povem, da sem se v tem predelu mocno udarila, da je nastala modrica. Znamenje je nato iz lepe rjave barve preslo v črnkasto (bolj na sredini, okoli se malo rjavo), drugih sprememb pa ni bilo (ni se povecalo, ni spremenilo oblike itd. ). Vem, da bo vse jasno po odstranitvi tega znamenja, vseeno me pa skrbi, ker se je spremenilo ze pred dvema letoma. Ali melanom napreduje pocasi? Ali pa bi v primeru melanoma potekalo vse bolj hitreje? Nekako se zelim samo malo pomiriti….

Pozdrav!
Počakajmo na izvid histologije.
Melanom raste večinoma dokaj hitro v nekaj mesecih, zelo redko leto ali več.
Kaj več pa težko pomagam, ker nisem videl znamenja, ker ne vem kakšno je …..
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni.

Pred parimi tedni sem koncno odstranila znamenje in ko sem se po dveh tednih vrnila za odstranitev sivov mi je dermatolog dejal, da sem lahko zelo vesela, ker smo znamnje odstranili se pravi cas. Predvidevam, da je histoloski izvid pokazal kaksne spremembe.
Diagnoza pravi: Nävuszellnävus; dyspl. Junkt.- Naevus d. unteren Extremität, einschl. Hüfte, re., G.
Se opravicujem za napisano v tujem jeziku, zivim namrec v tujini. Vec podrobnosti iz histologije zal nimam. Glede na napisano naj bi to bilo znamenje, ki ima vecjo moznost, da postane maligno.
Zanima me samo ali je sedaj to 100% da je vse odstranjeno in ni moznosti nadaljnega razvoja? Na mestu odstranitve imam kar grdo brazgotino, crne pikice, predvidevam, da je to samo strjena kri? Se tudi lusci. Odstranitev je bila opravljena pred 3 tedni.
Hvala in lep pozdrav.

POzdrav!
Displastični nevus pomeni znamenje z več delitvami celic, gre za znamenje , ki je nrmalno, s svojimi značilnostmi pa je bolj potencialno nevarno za spremembo v melanom.
S tem, ko je odstranjeno je zdravljenje zaključeno, znamenja ni in na tem mestu ni možnosti melanoma.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close