Najdi forum

spray za česanje

Pr vererinarju so mi rekli, da se dobi poseben sprej za razčesavanje kosmatincev. Imamo prezijca, ki mu je česanje največja muka, posledice so vidne na naših rokah, do komolcev.
Ali kdo kaj ve o tem spreju, kje se dobi.

Poskusi v trgovini za živali. Drugače pa lahko zmešaš en pokrovček balzama (mačjega, seveda) s pol litra vode in daš v razpršilko.

Naj vam zaupam svoje novo odkritje. V forumih, kjer se oglašajo predvsem mačji lastniki iz ZDA, so vsi priporočali ščetko zoom groom. Imam kratkodlako mačko, ki prav tako ni marala krtačenja. To ščetko sem iskala pri nas in jo našla v trgovini na Linhartovi v Ljubljani. Vzela sem sicer pasjo, ker je mačjih zmanjkalo (so pa namenjene nekoliko daljši dlaki, imajo daljše mehke zobce), ampak stvar je res čudovita in vam jo zelo priporočam. Ne vem sicer, kako bi se mačja obnesla pri perzijcu, ker nimam izkušenj s tem, se pa dobijo tudi takšne krtače za daljšo dlako. Moja muca sedaj obožuje krtačenje, povsod se mi nastavlja!

Draga ribica!

Zdi se mi, da sta najina muca bratca. Tudi naš je star 9 let in dimno siv, dolgodlak, rumene oči in 10 kg. Mi ga moramo vsako leto peljati k vererinarju, da ga uspavajo in dobesedno odbrijejo vozle z telesa, kljub temu, da se full trudimo s česanjem (ki pa ga preveč ne obožuje-kako minuto in še to samo okrog glave). Kakšen pesek uporabljaš?

Pozdrav, di

Na Linhartovi se dobijo “zoom groom” krtace za pse in macke. Trenutno jih sicer ni na zalogi, bodo pa v kratkem spet prisle. Za dolgodlako muco je bolj priporocljiva krtaca za pse, ker so zobci malo trsi in lazje grejo skozi dlako, pri macji krtaci pa so zobci zelo mehki in se med dolgo dlako prehitro upognejo. Prav tam dobite tudi spray za razcesavanje dlake in zeliscne balzame. So pa krtace zoom groom namenjene za vsakodnevno nego razcesane dlake. Ce je dlaka zvozlana, bo treba vozle najprej razcesati. To pa boste veliko hitreje in z manj cukanja storili z glavnikom, ki ima vrtljive zobce.

Prav lepa hvala vsem za nasvete.
V Smrčku na Malem trgu sem kupila GIMPET spraj za razčesavanje ( 1700 Sit 2 dl ), na pumpico, ne pod pritiskom.Sem takoj vedela, da s “sprajanjem” iz razdalje 30 cm ( pa tudi iz nobene druge) ne bo nič.Sem si lepo našpricala na dlani ( bog ne daj v prisotnosti muca) in se mu prav hinavsko priplazila za hrbet in ga “premečkala”. Postopek sem ponovila 2-3 x . Po ca 10 min sem ga poskusila razčesat in bilo je kar ok. Spraj uporabljam 1 tedensko, vsak drugi dan ga prečešem, sicer mu česanje ni nič bolj všeč kot prej, je pa mnogo manj nadležno zanj, pa tudi zame.
Naš muc je namreč v zadnjem času fasal kar precej bradavic, po celem telesu, vsake toliko časa se pojavi še kakšna nova, zato je česanje postalo že malo nevarno in posebne krtače ne pridejo v poštev.
Bili smo pri veterinarju:starost, lahko jih sicer izrežejo in zašijejo…. Mislim, da se za to varianto ne bomo nikoli odločili, se bomo pač malo bolj angažirali. Zlasti, ker je z bradavicami tako, da ni odstranjevanje nobena rešitev.

Di, prav lepe pozdrave tebi in tvojemu mucu, Pesek, hm ga uporabljamo samo za lulanje, kakamo pa v kopalno kad, ki je temu primerno razpraskana ….

Ribica,
ali bradavic ne morejo zamrzniti s tekočim dušikom kot pri ljudeh? To ni ravno zapleten postopek … Mogoče je pa predrag za veterino?

Rekli so, da jih režejo in zašijejo, ker to ne pride v poštev, sploh nisem spraševala naprej ….Mislim pa, da za veterino ni nič predrago, zeli radi kasirajo ……

Potem pa ti priporočam, da še koga vprašaš (kje drugje), če to počnejo. Izrezovanje seveda nima nobenega smisla, zamrzovanje pa je razmeroma preprosto (in uniči tudi virus, ki bradavice povzroči). Tako je vsaj pri ljudeh.

New Report

Close