Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo ŠPORTNIK + ZDRAVA PREHRANA

ŠPORTNIK + ZDRAVA PREHRANA

Spoštovani,

pogosto prebiram vaš forum in odgovori so mi že večkrat prišli prav. Redno, torej skoraj vsak dan treniram, približno 2 – 3 ure dnevno, tudi tekmujem. Stara sem 18 let, normalno velika in močna.

Opravila sem pregled krvi, kjer izvidi kažejo, da naj bi bila zdrava, kljub temu pa mi znanci pravijo, da naj bi jedla dodatne vitamine, minerale še posebej me hočejo navdušiti za L – glutamin. Do sedaj nisem jedla nič posebnega, mogoče kakšne vitamine, magnezij, občasno kakšno kuro z probiotiki in bazičnim praškom.

Sedaj pa k vprašanju – kaj mislite glede L glutamina za športnike ?

Napišem vam še izvide – test je bil delan v Nemčiji

Hemoglobin – 14,6,
Hematokrit – 42,
Levkoziti – 7,1
Eritrociti – 4,6
MCV – 92,0
HBE – 32
Železo – 105
Ferritin – 17
GOT – 26
GGT – 14
Alkalna fosfotaza – 85
Harnsaure -5,5
Kreatinin – 0,8
Harnstoff -20
Natrium -145
Kalium -4,1
Trombociti – 256
Mittl. Tromb. VOl – 9,5
Verteilungsbr.d. Erys – 13,3

Zanima me, kaj bi mi vi priporočili. Trenutno se počutim relativno v redu, le občasno utrujena, malo psihično potrta, občasno naveličana vsega.

LP v Slovenijo

Iz teh testov se ne da veliko razbrati, samo, da imate dovolj krvi in pomanjkanje železa. Feritin 17 je dosti prenizek, kot športnica ga morate imeti več kot 70. To je lahko tudi vzrok za utrujenost.

O železu smo na forumu že veliko govorili in razni “lekarniški” preparati niso dobri. Potrebujete koloidne minerale, jetrca, “Kräuterblut”.

Če lahko, si dajte v Nemčiji izdelati mineralno analizo iz polne krvi (Vollblut) – kjer bo vidno, kako je z vašimi minerali. Na glutamin pozabite, ker ni esencialna aminska kislina, kar pomeni, da jo lahko telo samo proizvaja.

Predlagam, da še naprej jemljete bazične minerale in si naredite bazične kopeli takoj po intenzivni vadbi.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Spoštovani g. Dominik,

hvala vam za odgovor. Imam še vprašanje, kje bi lahko naredila to mineralno analizo krvi. ALi mi lahko priporočite kakšen laboratorij, saj ne verjamem, da gre to na zdravstveno zavarovanje.

Kaj ste mislili z bazičnimi minerali ? Jaz sem enkrat jemala napitek – ampak piše, da naj bi bili to koloidni minerali, ali je to to ? Kaj pa ste mislili z “krauterblut”

Lep pozdrav v Slovenijo

Naslov laboratorija vam lahko posredujete, pišite mi v ordinacijo. Bazični minerali niso koloidni minerali. Kreuterblut je mešanica zelišč, ki vsebuje veliko železa. Pomembno je, da je železo v organski obliki, ker ga telo bolje absorbira in je manj stranskih učinkov, npr. zaprtje.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close