Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa športni copati z izbočenim podplatom?

športni copati z izbočenim podplatom?

Pozdravljeni,

imam vprašanje v zvezi z določenim tipom superg, in sicer takih z izbočenim podplatom. Na tak način:http://www.liveactive.si/fitnes-oprema/walkmaxx-belo-crne-sportne-superge.html#close (sicer imam v mislih drugo firmo in drugačen model, ampak samo da nakažem obliko čevlja).
V glavnem, zanima me kakšna informacija o taki obliki superg. So primerni za tek? (Zmeren tek, pol ure, po asfaltu, makadamu, zemlji.) Kaj je prednost/slabost te oblike za anatomijo? Ipd.

Hvala.

ta trgu je poplava najrazličnejših vadbenih pripomočkov z geslom: manj/lažja vadba-večji učinek. Osebno gledam na to zgolj kot na marketiški prijem, ki pa, po moji subjektivni oceni in izkušnjah, ne prinaša učinka. Bolj za potuho. Še več… tek je prvinska oblika človekovega gibanja od pradavnine in tovrstne “iznajdbe” so na dolgi rok takorekoč škodljive. Tudi o vplivu na performance raje ne bi izgubljal besed. Pred leti so tako “iznašli” pronacijske/suplinacijske superge, sedaj pa naj bi nekatere študije razgaljajo povezavo le tega in povečanjem števila “tekaških poškodb”. Skratka…moj nasvet za superge bi bil ,da naj bodo udobne! Kot doma na preprogi v dnevni sobi, potem pa kakršnekoli že so.

Hvala za odgovor, podobno mislim tudi jaz. Klasične superge konec koncev preizkušam že leta in leta in se obnesejo, izbočeni pa mi že v trgovini nekako niso “štimali”. Torej je bila odločitev na koncu jasna. 🙂
Lp

Odločitev je na koncu vedno subjektivna. Kot pri vsaki stvari pa velja kupovat s kančkom zdrave kmečke pameti in ne nasedati vsem mogočim marketinškim prijemom.

New Report

Close