SPOROČILO!!!
Pozdravljeni,
Ker kljub mojemu nedavnemu sporočilu še vedno na forum prihaja veliko sporočil na temo:kako uživati droge bolj varno, na katerih krajih jih uživati tako, da te ne ulovijo organi pregona, kje dobiti npr.določena zdravila, če ti jih noče predpisati tvoj zdravnik ali psihiater ali podobno…
Kot vidite je naslov foruma:Droge? Pomoč!
To je forum za pomoč vsem tistim, ki se zavedajo negativnih učinkov jemanja drog in v njih to zavedanje pretehta, da si želijo živeti brez drog, in pri tem iščejo nasvete kako si pomagati, kam se obrniti po pomoč, ipd.
V tem forumu ne svetujemo kako jemati droge, kako druge prepričati, da bi nam drogo dali ali kako se pri jemanju drog izogniti organom pregona. To bi namreč pomenilo, da vas moderatorji podpiramo pri tovrstnemu vedenju, česar pa zase žal ne morem reči. Tako da sama žal tovrstnih sporočil ne morem odobriti.
Upam, da sem bila dovolj jasna.
moderatorka Klementina Sambolić
Pozdravljeni!
Zanima me, ali ste morda že kdaj imeli podobno izkušnjo, ter kaj storiti v taki situaciji.
S kolegom sva si na javnem mestu v soboto zvečer prižgala joint, nakar so med najinim kajenjem do naju pristopili kriminalisti. Opazovala sta naju kar nekaj časa, tako da so videli, da sem jst prižgal joint in ga podal kolegu, tako so mene obravnavali kot storilca kaznivega dejanja, saj sem drugi osebi omogočal uživanje prepovedane droge (Kz 187.člen), mojega kolega pa so obravnavali zaradi manjše količine trave ki so jo našli v njegovem mlinčku.
Kolega bo dobil denarno kazen za prekršek, jst pa naj bi bil vabljen v roku enega meseca na razgovor s policijo.
Kaj storiti?
Pozdravljeni,
Glede na vašo vztrajnost in ker smatram, da vas skrbi v zvezi s situacijo vam bom odgovorila. Sicer pa upam, da sem v sporočilu dovolj jasna.
Vaše vprašanje je na nek način zelo jasno, oz.ste si v njem že dali odgovor sami. Videti pa je, da ste seznanjeni tudi z zakonodajo.
Namreč kolikor vem, razpolaganje s količino droge, zgolj za svojo uporabo ni kaznivo dejanje. Kaznivo postane takrat, ko je te količine droge več, torej ko gre za posedovanje (kar so ugotovili pri vašem kolegu) in ko gre za preprodajo le-te. Če je kolega dobil denarno kazen za prekršek, potem jo seveda mora poravnati, sicer bo Občina zaradi neplačila najprej poslala opomin, nato pa bo zadevo odstopila ministrstvu, ki mu bo grozilo z izvršbo. Kar se vas tiče pa vas je policija najbrž s tem opozorila, da boste glede tega dejanja obravnavani pri njih kot osumljenec oz.povzročitelj kaznivega dejanja in da ste zaradi tega v kazenskem postopku. Predlagam, da v njem sodelujete in se postopku ne izogibate, saj bi to bilo slabše za vas.
V bodoče pa velja razmisliti ali še naprej želite pluti v ne-varnih vodah in se dajati z organi pregona, ter tako tvegati, da boste imeli kartoteke na policiji, obravnave na sodiščih, ter posledično izrečeno kazen.
Pozdrav,
moderatorka,
Klementina Sambolić
kar se tice posredovanja droge lahko povem da sem jaz bivsega sodelavca jasno in glasno ovadil zaradi omogocanja jemanja kokaina , sicer sem se znasel na policiji zaradi sodelovanja pri vlomu ! Ampak je bil glavni razlog vloma ker prascu nisem posodil 60 eur za gram !!!! en teden po zaslisanju so me pa imeli name razbiti v pijanem stanju ker po slovenski ustavi tako pricanje zrtve ni legitimno !?!?!??!? na sreco so se premislili le zapitek sem moral placat 80 eur in bit tiho !!! ze tako mi je tip ostal dolzan 500 eur ki jih nikol ne bom od tega narkomana Blaža Gasperšica dobil nazaj ! Pa ves cas si je ponoci izposojal moj telefon – kam je kurba klical ves cas pojma nimam .Ta tip je mal mafijc pa pozna zakonodajo in iscejo naivne ljudi . Mene je navlekel v mamila ter ob ves denar , pazite se tega cloveka !! lp . zivljenje brez drog je lepo 😉