Spori, komunikacija
Potrebujem nasvet glede fantove reakcije, vedno ko se spreva. Imam 21 let, z njim pa sem v razmerju 2 leti. Razumeva se krasno, imava se rada, vendar je velik problem njegove trma. Vedno ko se spreva, postane živčen, ne zna se mirno pogovarjati, nikoli ne prizna svoje krivde in napak, pač pa večino časa vse vali name. Kadar mu to povem, je njegov odgovor: kaj pa ti, poglej sebe. Vem, da tudi sama nisem popolna in to mu povem, velikokrat priznam krivdo, samo da bi se nehala kregati. Ko mu prek telefona zares poči film, mi “grozi”, da mi bo odložil in naj naredim, kar hočem, lahko tudi končam najino zvezo. Vedno ko se skregava, jaz jočem, on pa mi še kar meče v glavo stvari, ki jih delam ali pa sem jih delala narobe.
Ali je edina rešitev, da končam najino razmerje in prekinem stike z njim? Tako ne gre več naprej, saj se počutim kot ena navadna copata, ki vse prenaša. Vesela bom vsakega mnenja.
Verjetno mu ne poči kar tako z lepega. Nekako ga “pripraviš” na to. Najprej poglej kaj lahko spremeniš pri sebi in s čim sprožaš pri njemu te reakcije. Kako se pred tem pogovarjaš z njim, kakšne občutke mu povzročaš? Seveda pa mu nisi za vse odgovorna ti. Tudi on se mora začet bolj kontrolirat. Problem je, ker ne razumeta, da drug drugega nezavedno sprovocirata. Premalo se pogovarjata o občutjih.
Pojdita skupaj v kakšen partnerski tečaj, da se naučita pogovarjati – škoda je zaključiti zvezo, če imata težave samo na področju komunikacije. Človek se v življenju mora naučiti pogovarjati z bližnjimi, tudi o težavah in problemih ter bolečih stvareh. Prej ko osvojiš to spretnost, boljše ti gre v življenju.
Poglej na forumu Partnerstvo in družine
O odhodu bi začela razmišljati šele, ko bi videla, da se fant ne želi naučiti pogovora z mano.