Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva spontani splav 5 tednov

spontani splav 5 tednov

Pozdravljeni,

pred 10 dnevi sem pri 4t6d začela zelo rahlo krvaveti, samo ko sem se obrisala, to je trajalo par dni, hcg se je razpolovil, tako, da sem bila seznanjena, da sem imela splav. krvavitve (svetlo rdeč ali rjav izcedek) so trajale 4 dni, ampak ni bilo veliko in je tudi skoraj čisto ponehalo..ko sem imela zadnji pregled pred parimi dnevi je bil hcg 50 in zadebeljen endometrij. dan po tem se mi je pa vlilo ( temno rdeča kri) močne krvavitve so trajale dober dan in sedaj že 3 dni po malem..sedaj je 10 dni od prve krvavitve..

zanima me kako dolgo je normalno krvaveti po takem splavu – ali je hcg 0, ko nehaš krvaveti? ali je bil prvo splav in potem menstruacija? ali bi morala h G, če se to ne ustavi počasi?

prosim za izkušnje ali nasvet, hvala, lp,l

kaj vse bi radi vedeli! Vsaka vrednost beta hCG pod 10 U/L velja za negativno in ko pade pod to vrednost, se praviloma lahko začne nov ciklus. Normalna krvavitev po splavu sicer traja toliko kot običajna, malo daljša M, recimo do 8 dni, ampak obstajajo tudi izjeme, ki trajajo 2 do 3 tedne, pa še vedno ni treba ničesar ukreniti.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

Pozdravljeni. Zadnjo m sem imela 17.5.
21.6 sem zakrvavela, in od takrat naprej sem ves cas rahlo krvavela. Na pregled sem sla zaradi krvavitve in obcutka da sem splavila, pred planiranim dopustom 26.6(takrat naj bi bila noseca 5t in 4dni) vidna je bila le gv premajhna za ta teden. Nosecniske znake sem izgubila ob prvi krvavitvi 21.6.
od 30.6-2.7 sem mocnejse zakrvavela z cisto malimi koscki obcasno cca 3mm . Na dopustu sem potem krvavela ves cas  ampak rahlo. Vceraj sem imela ponoven pregled, kjer je rekla da se je sluznica ze stanjsala, da v maternici ne vidi nic,. Mene pa je po pregledu vceraj in tudi danes ponovno rahlo krci. Krvavitev je ves cas rahla ampak obcasno tudi sveza. Bi morala na ponoven pregled zaradi rahlih krcev ali je to pri naravnem splavu brez tabletke normalno? ( dolga rahla krvavitev in obcasni krci in pritisk v ledvenem delu)? Lahko s tako rahlo krvavitvijo in obcasnimi krcki obcasno bolj na desni strani pocakam na prvo menstruacijo, ko se bo mogoce scistilo do konca ( ce so kaksni nevidni ostanki) ali so takane daljse krvavitve normalne le pri splavu s tabletko?

hvala

 

jaz bi priporočil ponoviti test nosečnosti in če je negativen, se čaka še naprej, da se samo vse sčisti. alternativa temu bi bil krvni beta hCG in če so vrednosti pod 10 ali vsaj zelo nizke (recimo pod 300), se prav tako lahko čaka naprej in ne ukrepa nič.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

Hvala. Nekaj mi ni dalo miru, po vsem vasem prebranem na forumu,zato sem danes odsla v porodnisnico. Me je spet krcilo in zabadalo bolj po desni strani. Tam so seveda nasli izvenmaternicno n naredili tudi testi ki je bil se vedno poz in mi nato pogledali krvne izvide in je betahcg se vedno nekaj preko 1000. Tako da me jutri caka poseg. Hvala za vse vase odgovore, na podlagi vsega kar preberem pri vas tudi tisto, kar ostalim odgovarjate, mi je dalo dvom in sem danes vedela, da nekaj zagotovo ni ok. Osebna Gin mi niti enkrat ni preverila beta hcg, kljub cudni krvavitvi ze slab mesec in pregleda v nosecnosti v 6 t kjer ni bilo vidno neke prave gestacijske vrecke. Ze v prvi nosecnosti ste me pomirili glede dolzine mv, tako na forumu, kot tudi samoplacnisko (drugo mnenje) zato hvala ker ste.

New Report

Close