spomin in tresenje
spoštovani,
rad bi vam opisal moj problem, že zelo dolgo časa imam tipične znake tesnobe, ampak sem se enostavno s temi simptomi navadil živeti, problem pa se poraja nekje drugje, (ker sem na prilično pomembnem delovnem mestu je to zelo moteče) namreč enostavno pozabljam in to zelo pomembne stvari, sploh se ne morem spomniti kaj sem se pogovarjal s sodelavcem, ker to ponavadi pozabim že čez pol ure, pozabljam zelo osnovne stvari (denarnica, ključi….), sestanke, zmenki z različnimi ljudmi, datume, …..poskusil sem že z nekaterimi zdravili iz domače lekarne, miselnimi igricami, česnom….vendar se stanje samo slabša, zadnje čase pa opažam tudi zeloopazno tresenje glave, ki ga nemorem kontrolirati, sploh kadar imam tremo, kadar sem nervozen, na sestankih….in pa prekomerno potenje, tako da v službi ne morem slečti niti suknjiča, splošna zdravnica mi je predpisala samo antidepresive, ki pa stanja niso izboljšala.
ob tem naj povem še to, da imam za sabo neuspešen zakon,ki mi je uničil veliko psihičnega zdravja, otroka, ki me ne sprejema…..trenutno pa sem že dve leti v uspešni in zadovoljivi vezi in se v kratkem nameravam tudi poročiti in imeti še enega otroka, s sedanjo partnerko tudi živiva skupaj.
hvala za odgovor.
Spoštovani Anonimnež,
uporaba antidepresivov je smiselna, kadar je terapija z njimi ciljana v tisto področje, kjer so učinkoviti .Treba je izbrati pravega in v pravem odmerku, sicer se lahko zgodi,da ne ne bo pričakovanega rezultata.Glede na vaše težave v odnosih menim, da bi bila ustreznejša psihoterapija (če vas otrok ne sprejema, vam antidepresiv pri tem ne bo prav nič koristil.).
kakšne so moje razmere z mojo bivšo ženo in otrokom sem sprejel že pred časom, trenutno tudi živim srečno življenje z zdajšnjo partnerko in se veseliva skupne prihodnosti (to sem samo navrgel kot informacijo), poglavitno vprašanje, namenjeno vam, pa je v zvezi z mojim spominom.upam, da bom tokrat dobil odgovor na zastavljeno vprašanje.
hvala
Spoštovani Anonimnež,
spominske motnje prii mladem človeku gredo največkrat na račun pomanjkljive koncentracije, ta pa je odvisna predvsem od čustvene lege in aktualnega razmišljanja. Ob polni zaposlitvi s skrbmi bodo posamezni podatki, ki so čustveno manj povdarjeni v procesu spominjanja ne bodo dobili primata in se sploh ne bodo registrirali. Svetujem vam, da drugega za drugim postopno urejate svoje življenske parametre, vzporedno s psihoterapijo, ki vam jo ponovno priporočam.