spolnost
Spoštovani!
Upam, da sem se napotila v pravo smer po nasvet. Sem 20 letno dekle s stalnim fantom, ki ima 22 let. Moj problem je v spolnosti. Sexava 2 na teden, vendar včasih je tako, da je on zelo za to jaz pa samo da mu ugodim. Pogosto sem utrujena in bi samo želela spati. Tako nimam volje do sexa. Potem se niti ne ogrejem in greva na “suho”. Fanta imam zelo rada in ne morem več brez njega. Vendar vem, da je pri meni nekaj narobe, samo vrzrok mi še ni znan. Tudi jaz si želim, da bi lahko bila popolnoma njegova, zato upam, da mi boste lahko pomagali in da bom rešila ta problem.
Za Vaš odgovor se najlepše zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam.
Spoštovana Faith,
da boste lahko “popolnoma njegova”, kot si želite,morate najprej malo pomisliti nase.Tudi vi imate pravico v spolnosti uživati, zato se utrujeni in slabe volje ne skušajte razvediti s odnosom,dobra volja in spočitost sta namreč osnovna pogoja zanj.Pišete o “ogrevanju”, tega si privoščite dovolj in predvsem dovolj dolgo, naučite fanta, da pri tem ne bo preveč neučakan.Če oblika predigre ni všeč obema, postane moteč dejavnik in pokvari ves možni kasnejši užitek, zato morata drug drugega dovolj poznati, da vesta, čemu se je pri tem bolje izogniti, kaj pa bolj poudariti in predvsem kdaj.Razlog za nesproščenost je pogosto nezanesljiva kontracepcija,zato jo uredite.
Še enkrat torej: spolnosti se lotevajte spočiti in dobre volje,zahtevajte kvalitetno predigro in v njej enakovredno sodelujte.Najboljše orgazme ženske dosegajo okrog tridesetega leta, zato pri vas še ni vzroka za preplah.