Spol
Včeraj sem bila na pregledu Nuhalne svetline, ampak če se spol pri 12. tednu lahko že določi nisem vprašala, ker je bil moj dragi zraven, on pa si tega ne želi niti pod razno izvedet. Mene pa tako matra firbec!
Zato bi vas rada vprašala kdaj se lahko določi spol otroka na UZ? Pri kolikih tednih oz. mesecih? Vam je ginekolog kaj omenil že na NS?
Hvala!
Meni je zdravnica rekla, da ga lahko določijo že enkrat po osemnajstem tednu: no, jaz sem ga zvedela v 22tem, ker sem imela takrat UZ. In imeli bomo fantka, by the way.
Pa še to: fantka je lažje določiti, znajo pa se zmotiti in reči, da boš dobila punčko, na koncu pa se izkaže, da je v resnici fantek in da se je malce ‘zakamufliral’. To se je npr. zgodilo moji sestrični.
Mi smo bolj radovedne sorte in smo vprašali že na nuhalni. In je menda bolj kazalo na deklico, čeprav je verjetnost napake večja kot pri pregledu okrog 20. tedna. Bomo videli, kaj se bo videlo takrat. Gre pa vedno za možnost napake in si potem pri porodu še enkrat presenečen. Pa kaj. Nam je v bistvu vseeno, kaj bomo imeli, čeprav smo se sedaj zares vsi že kar nekako pripravili na punčko.
Ali pa obratno; moji sestri in še eni prijateljici so do zadnjega govorili, da bo fantek in sedaj imata obe zdravi punčki.
Jaz sem sedaj v 28 t. in firbec mi dal miru, tako da sem tudi jaz seveda vprašala (pri 24 t.) in naj bi bila punčka. Seveda to jemljem z rezervo in pravim, samo da bo zdrav otročiček.