Najdi forum

SPOGLEDOVANJE ODRASLEGA MOŠKEGA

Pozdravček,

Zakaj se moški – odrasel, po njegovih besedah zamozavesten in zrel, spogleduje z drugimi ženskami ?

Sama zagovarjam misel: NE DELAJ DRUGIM TISTEGA, KAR NOČEŠ DA BI DRUGI TEBI, ne glede na moje stanje …zadovoljstva ali ne ..želim najprej spucati svojo glavo, predno za to izkoriščam druge…

Moj partner pa je izjemno simpatičen, karizmatičen in za večino dam zanimiv in to tudi izkorišča…Sicer nisem zelo tečna ampak sem mu razložila, da s tem žali mene …Ni se čisto strinjal…

Me pa vseeno zanima vaše mnenje ???

Pozdrav sonček 35!

Na vaše vprašanje bi odgovorila z vprašanjem. Zakaj vidva v vajinem odnosu potrebujeta te tretje ženske? Zakaj vi ob tem moškem in kaj to pove o vas? Najverjetne vas njegovo vedenje zelo razjezi. To je tisti odnos, kjer vidva najdeta stik, ker se nista še globje začutila. Sprašujem pa se tudi, kaj vaš partner s tem dobiva? Pozornost? Kje je bil njegov oče in kakšen je njun odnos? Zakaj moški potrebuje, da je simpatičen, karizmatičen in zanimiv za druge? Se tudi v sebi tako počuti, ali pa je njegov svet zelo krhek in pol strahu, občutka nevrednosti in nesprejetosti? Razumeti in začutiti ta notranji svet, od koder prihaja potreba po potrditvi, to je tisto, kar da odnosu globino, sočutje in razumevanje. Tukaj se začne zaupanje, objem in ljubezen.

Vse dobro vama želim še naprej, pa srečno.

Sabina Stanovnik, zakonska in družinska terapevtka
Midva-zakonski in družinski center, Ptuj
041/867-856
[email protected]

Sabina Stanovnik spec. Zakonske in družinske terapije Midva-Zakonski in družinski center, Ptuj Tel: 030/333-009 E-mail: [email protected]

Vprašanje je kako to izkorišča,na kater način,samo tako,da se potem počuti zaželjen in boljši ali tako da ima neko dejansko korist od zapeljevanja žensk?

Dokler je človek samski in še išče partnerja se to tudi čuti – uide mu pogled tu in tam, … oddaja neke signale s katerimi vabi in sporoča: iščem…

Če prihaja iz dokaj neurejenih družinskih razmer, kjer je manjkalo na čustvenem področju to ali ono ali pa je bilo premalo razmejitev na določenih področjih, ki zajemajo zdravo intimo, se mu hote ali nehote dogaja, da mu uide kak pogled tu in tam, tudi do zaročene ali poročene osebe nasprotnega spola, pa še ni rečeno, da ima slabe namene ali da ne spoštuje odnosa – le prepoznal še ni, da funkcionira po modelu, ki ga je spoznal v primarni družini. Če dokaj dela na sebi, želi rasti… tudi to preseže – bolj zdravo razmeji. Kar pa še ne pomeni, da vsi iz tako ali drugače težkih družin funkcionirajo po tem modelu – tukaj je bolj poudarek na tistih družinah, kjer spolnost in intima nista imeli svojega intimnega mesta, kot jima gre – tam so te stvari precej težke .

Drugače pa človek iz dokaj urejenega družinskega kroga loči – da mu pogled ne more in ne želi uiti k osebi, ki je zaročena, poročena, oz. če mu že uide, ko še ni vedel, da je oddana, to popravi v naslednjem možnem trenutku in pogled nič več ne uhaja – je pogled, a je drugačen, s spoštovanjem do obstoječega odnosa.

Ko pa enkrat tak človek stopi v odnos, pa mu, v kolikor spoštuje sprva odnos, kot tak, potem pa še osebo s katero je in nenazadnje tudi sebe – mu pogled več nikamor ne uhaja. Tudi tistemu ne, ki ni spoznal zdravega modela družinskega življenja – ključ je vedno v spoštovanju odnosa v katerem si.

Kdor pa odnosa niti svojega, niti odnosa drugega ne spoštuje, pa se spogleduje tudi takrat, ko ni več sam in v bistvu ne išče več. Razen če morda še išče? Taka oseba se spogleduje prav z vsemi – zaročenimi, poročenimi in tudi samskimi – in tudi slednjih ne spoštuje, kajti tista samska oseba od njegovega spogledovanja ne bo nič imela, le izgubila, ker je zavedena – on namreč pripada drugi.

S tem – ali res pripada – pripadnost namreč zraste v našem srcu – jaz nekomu pripadam – ne zato, ker sem z njim, ampak ker v srcu čutim, da mu pripadam in zato tudi ne pogledujem po drugih, kajti nekje že pripadam in ne iščem več – vprašajte ga, če še išče – vprašajte sebe – zakaj res vi ob tem moškem?

In še en podatek – najlepše je videti zares šarmantnega moškega, žensko, zares simpatično osebo, ki spoštuje odnos v katerem je in odnose drugih – ki bi se sicer lahko brez problemov spogledovala, kajti kandidatov ne manjka, ampak tega ne počne. In prav žalostno je videti simpatičnega vezanega dedca, zelo lepo vezano žensko, ki se spogledujeta, ker v tem umre vsa njuna lepota.

Mogoče je pa samo tako nesamozavesten, da potrebuje potrditev še ostalih.
Bistvo je, da si močna in prepričana vase, potem je čisto vseeno, če bebavo škili na vse strani okoli sebe. Enkrat se ti nekomu na mestu nasmehni, boš videla, da mi to ne bo nič smešno… lp

Jaz pa sprašujem sonček 35 ali je tak bil že pred vajino vezo ali se je to šele sedaj pojavilo, da pogleduje k drugim. Menim, da imata težave v vajini vezi, morda je to celo prvi znak nekega razhajanja.

Moj prijatelj prav tako rad pogleda kdaj kakšno žensko tudi, če sva kje na pijači, vendar običajno poda tudi pripombo tako, da potem skupaj kaj pokomentirav in tega ne dela za mojim hrbtom in s kakšnimi drugimi nameni. Se mi zdi, da je spogledovanje že v moški naravi. Zaenkrat me to ne moti, ker mi vedno znova in znova s svojo pozornostjo, nasmehom, pogledom in dejanj izkazuje svojo pripadnost.

New Report

Close