Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Sploscena/zalezana glavica pri dojencku

Sploscena/zalezana glavica pri dojencku

Pozdravljeni,

Moj dojencek bo cez en teden star 3 mesece. Ze pred kaksnim mesecem sem opazila, da ima na desni strani bolj zalezano / splosceno glavico. Oziroma ima na splosno zadaj neenakomirno glavo.Po pregledu slik sem ugotovila, da ze od rojstva glavico vedno obraca v desno. Ne spomnem pa se, ali se je s taksno glavico ze rodil ali je nastala taksna kasneje zaradi spanja na hrbtu. Ko se igrava vidim, da sicer z obracanjem v levo nima tezav. Prav tako veliko telovadiva, da je na trebuhu. Zivim v tujini – Anglija,kjer je sistem malo drugacen, in mi je babica omenila, da me zdravstvo glede tega ne bo napotilo nikamor in da ce zelim moram iti na pregled samoplacnisko. Sploh ne vem vec, na koga se naj obrnem, gledala sem ze korekcijo s celado, ki je zelo draga. Prav tako sem kupila blazino ki pomaga pri zalezani glavici, uporabljam jo samo podnevi ko ga opazujem, ponoci ne.
Zanima me ali se bo otrokova glavica sama “uredila” ? Kaj se lahko storim? Lahko uporabljam to blazino tudi ponoci? Kako resujete taksne zadeve v Sloveniji? Pustite da se glava sama “popravi” ali imate kaksen drugacen sistem, ki ga tukaj ne poznajo? Zdi se mi, da jim je cisto vseeno.
Najlepsa hvala za vas odgovor.

Spremenjena oblika glavice je lahko posledica položaja v maternici in se otrok že rodi z delno poležano glavico (položajna anomalija), lahko pa se pridobi z napačnimi legami pri pestovanju in polaganju vedno na isto stran.
Če otroka pestujete vedno na isti strani (npr. na vaši levi roki), se sedaj potrudite, da ga pestujete samo na drugi stran. Pri polaganju v posteljico, ga položite na drugi bok ali obrnite stran spanja.
Če pa gre za pravo anomalijo oblike glave, je potreben obisk pri soecialistu, ki oceni vzroke in naredi načrt zdravljenja.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close