Splav
Glede na različne diskurze na temo splava in predvsem teoriziranje, ki največkrat ne sovpada s prakso, imam konkreten hipotetičen primer: moški, še vedno poročen, a v ločitvenem postopku, z več otroki, še vedno živi pri svoji ženi, se zaljubi v ločenko z otrokom. Oba imata vir dohodkov. Skupnega stanovanja še nimata. Po precej kratkem času intenzivnega spoznavanja ona zanosi in sedaj sta pred vprašanjem splava: naj otroka obdržita in se soočita z nešteto težavami in preizkušnjami ali naj enostavno splavita. Kaj bi naredili, če bi bili na njunem mestu?
Sem sicer verjetno premlada in premalo izkušena za dajanje takih nasvetov … ampak po mojem morata vidva ugotoviti, kaj sploh pričakujeta od vajinega razmerja. Ali je to le neka bežna zaljubljenost ali je to ljubezen, ki lahko traja. To je na vaju, da ugotovita.
Večini je dano, da lahko to ugotavljajo počasi … z leti recimo … Vidva žal nimata toliko časa … vsaj če nameravata obdržati otročička. Lahko pa naredita splav … ugotovita če sta za skupaj … in potem naredita še enega otročička … kljub temu, da sem jaz zelo zelo proti splavu … …
lp, Bgv
Če se bo zveza obdržala in mož ne bo po parih letih spet začel ločitveni postopek in šel otroka še tretji delat… Potem je pač smiselno otroka obdržat…
Jaz sem načeloma vedno za obdržanje otroka, čeprav ni nujno, da je to tudi vedno najbolj pametno (vsaj za otroka so dobre stalne družinske zveze)…
Lp, slonček
Lahko je težko ali pa lahko vprašanje.
Glede na to, da sem ženska ti bom odgovorila iz mojega zornega kota. Če bi zanosila v takšnih okoliščinah kot oseba v tvoji zgodbi, bi se najprej vprašala, kaj jaz hočem! Če bi si otroka želela bi ga obdržala, na glede na to, ali se zveza obdrži ali ne! Pomembna bi bila pikica, ki raste v meni ne pa moški. Moški pridejo in grejo, otroka pa imaš za celo življenje. Nikjer ni garancije, da zveza ne gre narazen.
Vglavnem upoštevala bi svoje želje in se ne bi ozirala na druge! Če pa si otroka ne bi želela, bi šla pač narediti splav.
Lep dan!
poli
Jaz sem nacelno proti splavu, razen v izjemnih primerih (ki po mojem mnenju ta primer ni). In bi tak par kar pokarala. Ocitno nista rosno mlada in vesta, kako se dela otroke in (verjetno, no, vsaj upam) kako se zanositev prepreci, in je kratkomalo neodgovorno zanositi v situaciji, ko se potem odlocata splav- ja ali ne. No, saj razumem, hormoni, ljubezen …
Ce prav razumem, je dilema v tem, ker ne vesta, ali sta za skupaj ali ne(“precej kratek cas intenzivnega spoznavanja”). Bojim se, da jima tega tu na forumu ne moremo odgovoriti (ali je mogoce katera jasnovidka po internetu?) Prihodnost si izmed vseh lahko najbolje napovesta sama (vsak sam sebi) in se potem tudi odlocita. Navsezadnje imata oba izkusnje z odnosi do partnerjev (kako jih dojemata, kaj jima je pomembno) in s tem, kako je imeti otroke.
Alenka