Splav
Pozdravljeni dr.Pušenjak.
Prosila bi vas za mnenje.
V 7.tednu nosecnosti sem se odlocila za splav.
6.5.sem po planu prejela prvo tabletko nakar sem 8.5.prisla na sprejem v bolnico kjer sem prejela tabletke po programu in ker se nic, razen malenkostne krvavitve, ni premaknilo, so mi 9.5.opravili abrazijo.
Nato sem nekaj dni kar intenzivno krvavela, bolecine so se stopnjevale in sem se 14.5.zaradi bolecin in vrocine vrnila v bolnisnico, kjer so ugotovili vnetje in nekaj ostanka nosecnosti v maternici. Prejela sem Amoksiklav in sem bila narocena na kontrolo cez teden dni. Dezurna ginekologinja mi je rekla, da ce se ne bo izlocil ostanek bodo se enkrat ponovili ciscenje.
Bolecine so se nadaljevale, ves cas prisoten rjavo-črn izcedek.
20.5.sem odsla na kontrolo, kjer me je pregledal drug ginekolog, ki je rekel da se bo ostanek verjetno izlocil z naslednjo menstruacijo. Vzeli so kri, vnetni parametri in hemogram v mejah normale, bolecine pa vztrajajo. Poslal me je domov z navodili naj jemljem analgetik in pac pocivam in naj pridem na kontrolo k svoji izbrani ginekologinji cez mesec in pol.
Bolecine se med tem stopnjujejo, sevajo v kriz in so na trenutke nevzdrzne. Izcedek je prisoten še vedno…občasno več sedaj tudi temno rdeče krvi, ob tem krči, bolečine,….
Ali je vse to normalno?
Naj povem da sem dvakrat rodila, enkrat imn.
Za vaše mnenje se vam zahvaljujem že vnaprej in vas pozdravljam
Spoštovani,
torej zagotovo vztrajanje in celo povečevanje bolečin po abraziji niso normalna situacija in to definitivno kliče po razčiščenju situacije. Sicer je res, da se v veliki večini primerih če je karkoli v zvezi z abrazijo, to da opaziti s kombinacijo različni rutinskih preiskav (digitalni pregled, UZ, krvne preiskave), vedno pa žal ne in če težave vztrajajo, bi morda bilo treba poseči tudi po kakšni bolj invazivni metodi, npr. diagnostični laparoskopiji. O tem konkretno na daljavo ni mogoče veliko govoriti, povem le, kako je treba v takem primeru razmišljati, Od splava in abrazije sicer ne bi smelo biti bolečin več in dalj kot kak dan in še to izzvenevajoče in stopnjujoče.