Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Špikanje po celotni koži ob prepotitvi telesa

Špikanje po celotni koži ob prepotitvi telesa

Pozdravljeni,
Imam vprašanje o mojem stanju in me zanima, če bi mi kdo znal pomagati. Problem imam s “špikanjem (zbadanjem)” po celi koži ob aktivnosti. To traja sigurno že več kot eno leto, ampak je precej boljše v poletnih časih, kot pa zdaj v zimskih, ko se to dogaja vsak dan, zato sem se odločil da bi rad izvedel več o tem. Poskušal bom čim bolj podrobno opisat moj problem. Gre za to, da me takoj ko se malo spotim oz. mi postane malo bolj vroče, začne vse špikati po celem telesu (noge-najhuje, roke, hrbet). To se zgodi če npr. hodim v hrib, delam kakšno vajo ali pa končno tudi samo kdo kaj takšnega reče, da mi zakuha.
To špikanje po celem telesu je na koži čisto ne vidno, nič rdečice, nič izpuščajev.
Ko se torej začnem potit, špikanje traja 10+ minut, če to fazo zdržim in nadaljujem z dejavnostjo se potem stanje umiri. Zadnjič pri igranju tenisa sem recimo opazil, da se je to dogajalo dobrih 15min, res neznosno, potem pa sem lahko naslednjo uro povsem normalno igral, ko sem resneje prepotil telo.
Ko se mi to dogaja se navadno rabim malo odpočit in zadihat, ampak če to naredim, me takoj, ko delam aktivnost naprej spet začne špikat. Enostavno moram čez to fazo prepotitve da je potem boljše. Me pa to ovira povsod, ne samo pri aktivnostih, kot sem omenil, pri vsakem delu in samo majhnem dvigu temperature, kdaj tudi pri tuširanju z vročo vodo.
To špikanje ne morem reči da srbi, da bi se moral praskat, pač pa lahko samo počakam da mine, drugače si ne uspem pomagat.
Malo sem iskal tudi po internetu na forumih pa v slovenščini ni nič podobnega, bega me predvsem to, da na koži ni videti nobenih znakov, niti sam nimam drugače nobenih bolezenskih znakov in sem v redu.

Sicer sem star 20let. Prosil bi vas za pomoč in odgovor, če bi znali po tem opisu postavit kakšno diagnozo. Bi bilo lahko kaj resnejšega?
lp

Pozdrav!
kot je zastavljeno vprašanje – če bi mi kdo znal pomagati- torej ni meni.
Pa vseeno: pogost pojav pri fizični aktivnosti, pri izpoostavitvi mrazu ali vročini…… jemanje teblet proti alergiji ublaži simptome, sčasoma pa izginejo.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close