Najdi forum

Sem mlado dekle. Po 3 letih sva se s fantom razšla zaradi nepremostljivih razlik v karakterju. Nasplošno je bila najina veza zelo pestra, veliko sva potovala po svetu, videla celo Evropo, Ameriko..a doma je bilo spet po starem-kregi, jok, odpuščanje…Pri svojih letih si nisem znala predstavljati prihodnosti z njim, se zbujati ob njem še 50-60 let, zato sva se lepo pogovorila, nekako ohranila stike (zelo čustveno obremenjujoče!), saj naj bi ostala prijatelja.
Počutim se zelo osamljeno. Vsa tista zatrjevanja, da sem ok, da sem bolj srečna, je farsa. Razum pravi, da je na dolgi rok bolje, srce pa sameva in boli. Iskrena sem toliko s sabo, da vem, da pogrešam tisti pestri del veze-izlete, potovanja( ne razumite napak-skupaj sva planirala in delila stroške), vendar moraš tudi za to imeti osebo, s katero boš to delil, doživljal. Za naju ni poti nazaj, to sva dorekla, a tista strašna praznina ostaja. Dan zapolnim z delom, prijatelji, pisanjem pesmi, a srce je željno ljubezni..tako polno in tako ljubeče! A zavestno iskati ljubezen je pogubno…

Naj recem samo to, da vem, kako se pocutis in, da sem bila v podobni situaciji. S fantom sva se razsla po vec kot 5 letih in ceprav sem vedela, da za naju ni poti nazaj, sem se pocutila zapusceno, samo. Potreben je pac cas. Zdaj sem ze bolje in brez dvoma bos tudi ti. Na tem svetu je prevec ljudi, da bi bili lahko kar ves cas sami. Tudi dosti dobrih moskih je se. Mladi smo in vse je se pred nami, zato ne obupuj. Ozri se okoli – sigurno je okoli tebe dosti ljudi, ki ti lahko nudijo marsikaj dobrega, pa jih v svoji zalosti trenutno nisi sposobna videti.

Zavestno iskati ljubezen ni pogubno! Glavo pokonci. Resnično kompatibilnega partnerja je dosti lažje najti takrat, ko veš, kakšne lastnosti iščeš v njem. Napiši si seznam in ga večkrat preberi. Potem pa daj življenju čas. All good things come to those who wait! Prepoznaj, da prave korenine tvoje bolečine niso v srcu. Fanta, s katerim sta se toliko prepirala gotovo ne ljubiš več in si ne želiš deliti življenja z njim, ker veš, da z njim nikoli ne bi mogla imeti zadovoljujoče zveze ampak kvečjemu kaos. To bi bilo samo sabotiranje same sebe. Edini problem je v tem, da si bila navajena deliti svoj čas z nekom, sedaj se pa težko znajdeš v novi situaciji. In čim prej se boš tega navadila tem boljše. Veliko ljudi je samih, pa zato niso ves čas depresivni. Navadi se imeti lepo sama s sabo. Nauči se uživati v mehurčkasti kopeli, novi reviji, lakiranju nohtov, potepanju po trgovinah, obisku knjižnjice, brskanju po internetu… Najdi si kakšen nov hobi oz. se vpiši v kakšen tečaj, da ti ne bo dolgčas. Poskušaj začutiti, da si celovita oseba tudi brez partnerja. Bodi vesela in tok življenja te bo slej ali prej zanesel na pravo pot. Ko odidejo pol-princi, prispejo princi.

Rea in Dolores, resnično vama hvala za vzpodbudne besede. Sedaj mi je dosti lažje

New Report

Close