Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Spet jaz in naš trebuh

Spet jaz in naš trebuh

Spoštovani!
Se opravičujem, ker se spet obračam na Vas, vendar res ne vem več kaj naj naredim!
Kot sem Vam že povedala naš malček že od marca toži, da ga buši buba. Maja smo ugotovili gliste in po drugi dozi se je stanje za približno mesec umirilo, sedaj mi pa že cel teden vsaj 2 krat na dan jamra, da ga buši buba. Včeraj sem ga takega peljala k pediatru pa na dotik ni jamral nič, poslal ga je na uz trebuha, ki je normalen.
Naj Vam povem da ima težave z zaprtjem in vsako jutro mu dam sok od namočenih sliv in fig, potem mu zmiksam sadje in notri dam suhe slive, čez dan potem poje še veliko grojzdja in kuhane zelenjave, če mu dam preveč mleka ga zapre. Tudi gris, riž, kaša, polenta vse to ga zapre,če je kuhano na mleku, zato mu velikokrat to skuham na soja drinku.Hrana je nezačinjena, skorajda nesoljena in nesladkana, včasih dam v juho kocko. Tudi donat dobi včasih samo po njem ga pa sploh trebuh boli tako da poskušam vse s prehrano. Tudi poleg vse te hrane se vsaj 1 krat na 14 dni zgodi, da mu dam svečko, ker sploh ne gre kakat, potem se mu pa zabaše tako da moramo kakce s pinceto ven bezat.Te težave imamo že več kot 1 leto!
Lahko, da ga trebuh boli od prebave, prehrane. Samo kako, da ga ni bolel prejšni mesec, ki je imel enake težave. Danes in včeraj je lepo kakal redko pa je vseeno jamral da ga buši buba! Tudi nikoli ne kaka takrat, ko toži, da ga buba, ali je že veliko prej ali pa pozneje.
Bolečine niso tako hude, da bi zelo jokal. Naenkrat se prime za zgornji del trebuha pravi buši nam nam, pa ga vprašam, če je lačen ali žejen. Včasih kaj poje ali popije in potem je včasih uredu včasih pa zavpije av buba buši. potem ga malo masiram pa je boljše in vstane in čez minuto spet buba itd.
Kakor, da bi se bolečina pojavljala v intervalih. To traja recimo 10 minut potem je pa dober in čez pol dneva ali pa naslednji dan je isto!
Kaj menite me preveč skrbi? Ali je res kaj na tem ali je mali samo ena rožca in hoče, da ga cartam. Sem 24 ur z nijim, ker sem noseča, tako da za to nima razloga! Prosim svetujte mi kaj naj storim. Moj pediater je od ponedeljka na dopustu ali naj počakam ali naj ga kam peljem?
Ali mu samo manjka 3 doza vermoxa, samo če je bil izvid po 1 meecu negaiven potem verjetno nima glist,ali pač? Ali lahko dobi toliko doz veromksa?
Se opravičujem za ta roman, vendar vem kako težko Vam bo odgovoriti, po pošti, če še zdravnik, ki ga je pregledal ne ve kaj mu je?
Hvala za Vaš trud in čas, lep pozdrav!

---------------------------------------------------------------------------------------------- Veliko več smo, kot le telesa in osebnosti. Ne glede na spreminjajoči se zunanji videz je notranji duh vedno lep in ljubeč

Draga Zvončica,
zaprtost bi lahko povzročala takšne bolečine v intervalih. Namreč, črevo potiska blato naprej, do izhoda (ritke). To potiskanje pa poteka kot valovi, ki stisnejo črevo in tako potisnejo blato dalje. Če si predstavljate, to poteka v intervalih. Zelo možno je, da so bolečine del tega potiskanja, ko črevo potiska bobke trdega blata proti izhodu. Če spet ne kaka, se na izhodu blato dobesedno “zapeče”, ko hoče otrok kakat, ga seveda ta betonski čep zelo zelo boli. Otrok poziv na kakanje zanemari zaradi bolečin. In tako se čep trdega blata veča (in zgodi se to, kar ste napisali, da mu bezate blato iz ritke). Ves ta čas pa črevo bolj zgoraj vseeno potiska blato proti izhodu, vendar ven pa ne more. Jasno, da ga boli. Zelo boli. V intervalih potiskanja.
Verjetno mu odleže, ko se pokaka.
Sedaj bi morali bolj premisliti, kako doseči, da bo blato vsak dan mehko in da bo otrok redno, vsakodnevno kakal. Kar nekaj ukrepov že izvajate. Rekla bi, glicerinska svečka morda na 2 dni, da preprečite nasanek trdega čepa, ki boli (in zato se otrok brani kakat). ko bo ugotovil, da lahko kaka mehko in neboleče, potem bo morda počasi dobil ta ritem vsakodnevnega izločanja. Vendar samo, če bo blato mehko in kakanje neboleče. Ko bo črevo lepo prazno, ga bodo tudi bolečine v trebuhu minile.
Napišite, kaj bi še naredili za redno, mehko odvajanje.

lp
tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Spoštovani!
Sedaj mi je že par dni kakal uredu pa ga vseeno boli. Jaz vedno naredim tako da kaka vsak dan in kadar kaka nikoli ne joka razen takratm ko se mu res zabaše to je bilo 2 krat do sedaj v enem letu. Svečko mu dam če en dan ne gre že drugi dan zjutraj da se pokaka in joka ko dobi svečko malo, potem ko se pokaka pa to naredi, da sploh ne vem kdaj. Razen takrat, ko smo mu z pinceto, takrat je pa bilo hudo.
Tudi če gre kakat vak dan se mu že nardijo bobki, vendar jih večinoma pokaka brez problema!
Včeraj se je po kosilu pokakal mehko, pe je po 3 urah ko se je zbudil vseen tožil, da ga buši buba!
Je potem kakanje vseeno vzrok! Čudno je to, da toži če ima prazen želodec pa tudi če je poln.

---------------------------------------------------------------------------------------------- Veliko več smo, kot le telesa in osebnosti. Ne glede na spreminjajoči se zunanji videz je notranji duh vedno lep in ljubeč

Dobro jutro, Zvončica,
medve tega ne bova mogli razjasniti. Verjetno bo potreben še kakšen dodatni pregled, najbolje pri pedaitru gastroenterologu. V končni fazi ima otrok lahko tudi alergijo na kravje mleko, kakšno drugo intoleranco (neprenašanje), karkoli. In je nemogoče vse možnosti dati skozi in ustrezno pokomentirati pisno.
Lahko je res vse samo zaradi obstipacije (zaprtja), lahko pa gre torej še za kaj drugega, kar pa ni mogoče reči brez pregleda, UZ, morda še
kakšne preiskave.
Pogovorita se s pediatrom, povejte mu, da je nemogoče prenašati vsakodnevne bolečine v trebuščku in prosite za napotitev k gastroenterologu na Ped.kliniko.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close