Spet izpuščaji
Pozdravljeni!
Moram se vam spet malo potožiti. Sedaj 8 mesečno hčerko smo vozili na bicom, kjer bi nam naj pozdravili kravje mleko, za žitarice smo imeli 4 terapije, potem smo prekinili, ker ne morem voziti otroka pri 33 stopinjah zunaj v avtu brez klime 1 uro v eno smer.
Bili smo tudi na uradnem testiranju v bolnici, kjer so kožni testi pokazali mejno alergijo na mačjo dlako (dva plusa), en plus smo dobili za pšenico in beljak, ostalo negativno, krvni testi negativni. Pa so rekli, da naj kar probamo uživati vsa živila. Omeniti moram, da smo imeli že res super kožo. Začela sem po navodilih s kravjim mlekom, pa je mala po treh dneh dobila takšne izpuščaje po hrbtu in ritki, da mi gre kar na jok, ko to pišem. Sicer ne kaže znakov, da bi jo kaj srbelo, ampak jaz sploh niti slučajno nisem čakala takšne reakcije, sploh pa ne na mleko – po zdavnikovih navodilih smo probali aptamil. Sicer se dojiva in sem jaz že prej poskušala uživati mleko, pa ni bilo reakcije, sedaj pa to. Prej je imela samo suho kožo na nogicah od kolen navzdol, zdaj pa to. Pa niti sonca ni bilo danes, da bi se lahko tolažila, da je od vročine.
Drugače že pridno jeva sadje, zelenjavo, meso, polento in riž. Pri nobenem živilu do sedaj ni bilo reakcije (edino enkrat malo bolj debela koža na nogicah. sumim por).
Ja, še to, ko sva bili v bolnici na testiranjih, so sestre tako grdo delale z malo, da en teden ni šla k nobenemu, samo domačim, drugače pa se je samo drla, čeprav drugače spoh ni taka.
Oprostite, če sem zatežila, ampak res sem upala, da bomo končno zdravi in da ne bo več treba k zdravnikom in ne kje drugje voziti in ne vsem razlagati, da česa vse jaz in mala ne jeva, ker si vsi mislijo, da si zmišljujem.
LP Loti
Zdravniki so ti svetovali, da dojenčici alergiku, ki nima še niti eno leto, daš kravje mleko???!!!
Sicer pa – tudi pri nas so bili testi za pšenico negativni (pa za marsikaj drugega tudi), pa so mi rekli, naj kar poskusim z njo – in smo imeli paniko v hiši zaradi burne reakcije… Naslednjič, ko mleka tudi še vedno ni pokazalo na testih, so mi svetovali naj poskusim še z njim, pa jih nisem več ubogala.
Je pa tako – če ne poskusiš, nikoli ne boš vedel, pri čemu si, saj testom (lahko lažno negativnim) ne moreš zaupati.
Srečno!
Loti2,
jaz bi rekla, da je to od Aptamila, velikokrat se pokaže na krvi šele kasneje določena alergija, pri nas dolgo ni pokazalo mleka in dokler smo ga konzumirali (adaptirano) ni pa ni bilo bolje. Zdaj ko smo ga pivsem črtali z jedilnika je koža občutno boljša.
Povej mi nekaj, si morda zaprosila za podaljšanje por.?
Saj nismo probali kravjega mleka, pač pa Aptamil. Drugače pije poleg mojega mleka Som in ga dobro prenaša.
Imam še 2,5 mesecev do konca porodniške. Imamo sicer že skoraj za en register izvidov iz različnih bolnic in različnih področij, pa vseeno na nobenem ne piše nič posebnega. Alergij nimamo dokazanih, v razvojni tudi nič takšnega, z endokrinološke pa tudi nismo dobili kakšne diagnoze – nekaj izvidov še ni čisto vredu. Po eni strani pa se veselim službe zaradi malo spremembe, čeprav, ko bom morala iti, mi bo težko. Tak da se za oddajo vloge še nisem odločila.
Izpuščaji še danes kar vztrajajo, čeprav se mala obnaša normalno. Me zanima, kdaj bodo izginili. Če ji ne bi dajala mleka, bi posumila kakšno 6 boleze, tako izgleda, pikica pri pikici. Ko se malo giblje je vse še bolj izrazito. Upam, da bodo kmalu izginili, ker sem kar panična, ko jih gledam.