spet ciklama
Ciklama ima rada bolj hladno. Če v spalnici niste imeli temperature pod 5stopinj, ji hlad sigurno ni naškodil. Možno pa je, da je že odcvetela. Takrat se cvetovi ravno tako povesijo kot opisujete. Druga možnost pa je da ste jo preveč zalivali in so cvetna stebelca zagnilila ob gomolju. Poskusite jo zalivati le toliko, da je zemlja čisto malo vlažna- pravzaprav bolj suha. Povešene cvetove pa odstranite.
Lep pozdrav
ndreja
Meni je tašča rekla, da je spomladi ciklamo najbolje posaditi na vrt. Vendar mora biti bolj na senčnem mestu. Do sedaj se mi ni še nobena ciklama obdržala do pomladi. Upam, da bo ta prva, saj mi še danes lepo cveti. Izbrano imam že mesto za hišo, kjer je celo poletje senca razen zgodaj zjutraj in tudi zemlja se ne izsuši. Upam, da bom lahko konec leta bolj pomagala z odgovorom.
Ko ciklama odcveti, ji je najbolje porezati liste. Jaz jo dam spomladi na vrt pod ciprese kar v loncku. Zunaj jo pustim vse do pozne jeseni. Temperatura ne sme pasti pod 5 stopinj. Cez zimo jo imam v spalnici. Ker ima rada hladno, do 15 stopinj, jo je najbolje dati v kaksno hladno vezo ali stopnisce. Imeti pa mora dovolj svetlobe. Pa ne pretiravat z zalivanjem. Nikoli ne sme stati v vodi.