Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Spet absces?

Spet absces?

Pozdravljeni!
Letos poleti me je močno bolelo grlo in zelo težko sem požirala, vročine nisem imela (saj je tudi običajno nikoli nimam). Moj trenutni zdravnik (nadomešča, ker je zdravnica odsotna že 1 leto) je rekel, da gre le za virozo. Ker nisem več zdržala sem šla drug dan k dežurnemu zdravniku, ki me je takoj napotil na ORL zaradi abscesa. Tam so mi povedali, da se stanje lahko ponovi. V otroštvu sem namreč večkrat zbolela za angino.

Zato sem takoj, ko me je pred dvema mesecema (kmalu po porodu) spet začelo boleti grlo (imela sem tudi občutek suhega grla in zdelo se mi je, da ust ne morem do konca odpreti, občutek tujka boj globoko v grlu), odšla do svojega zdravnika. Ta je zopet rekel, da gre za virozo, da zgledam čisto vredu. Vrnila sem se čez en mesec, ko se stanje ni umirilo in mi je dal Klimicin za 10 dni. Po 6-ih dneh jemanja sem začutila nekaj pekočega v grlu (na vsake toliko časa me je zapeklo po grlu -trajalo je en dan). Od takrat nimam občutka tujka v grlu, vendar me grlo še vedno boli (bolečina ni stalna, pride in gre na vsake nekaj ur), še vedno imam občutek suhega grla in v grlu so na eni strani vidne razvejane bele žilice.

Je tako stanje nevarno, oziroma ali nezdravljenje možnega abscesa vodi v kakšno drugo težavo? Se lahko pozdravi samo od sebe? Neprijetno mi je zopet iti do svojega zdravnika, saj me vedno gleda postrani, češ, da mi nič ni.

Hvala za vaš odgovor

http://barbaraingasper.moj-album.com/

Spoštovani,

če bi imeli v žrelu ob mandlju ponovno peritonzilarni absces in ga ne bi zdravili – izpraznili, bi se ta spustil niže na vrat, potrebna bi bila nato operacija na vratu in dolgotrajno zdravljenje z intravenskimi antibiotiki. Tak bolnik je zelo prizadet.

Ker vas v žrelu boli in peče že 2 meseca, svetujem ORL pregled za izključitev drugih vzrokov – predvsem refluksa želodčne kisline ali morebitnega tumorja.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Najlepša hvala za vaš odgovor.
Sem dobila napotnico za ORL, vendar mi je zdravnik rekel, da bom prišla na vrsto šele čez 3 mesece. Je takšna čakalna doba za tako stanje običajna?
Imam skoraj 3 mesečnega dojenčka (ko sem bila z njim noseča sem bila pri vas na “rezanju” abscesa), ali to čakalno dobo kaj skrajša?
Hvala še enkrat za prijaznost!

http://barbaraingasper.moj-album.com/

Čakalna doba je običajna. Medtem ko čakate, pa čimbolj zmanjšajte verjetnost refluksa želodčne kisline (prehrana, oblačila itd.)

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close