Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost spermiogram

spermiogram

Še nekaj bi vprašala;
gre za gin.v Lj na Šlajm.ul.;
ali ste šle ve z vašo boljšo polovico v sobico ali ne(če je to sploh sobica,saj v Postojni te pošljejo v WC!!)Ali je imel posvet z dr.pred ali po danem semenu?
Hvala in lepo se imejte!

vodnarka, ko tvoja boljša polovica gre dati spermo lahko greš zraven. Lahko gre sam ali pa ti zraven. No pri naju je možek šel sam, ker je bolj sproščen saj misliva tako. Na pregled k zdravniku pa gre po oddani spermi, ker prej zdravnik ne more nič povedati dokler ne vidi izvida. Tako!
Veliko uspeha in lepo noč
Doroteja

Lahko gresta “uživat” skupaj vendar ti iz lastnih izkušenj povem, da okoliščine niso nič kaj prijetnega značaja. Jaz sem moža v drugo poslala kar samega.

LP pa veliko uspeha.

Moj je opravil zadevo doma in sva potem s seboj prinesla! Samo to je bilo pred punkcijo!!! Drugace pa za sam test spermiograma sel sam!!!

Pravijo, da tam notri ni nic kaj prijetno in udobno!

Moj je zelel iti sam. Pravi, da so prostori v Leonišču še kar (glede na okoliščine). V stari porodniššnici pa…
No ja – priporoča tudi kakšno “vzpodbudo” v obliki revije.,,,

Moj je šel tudi sam, pravi, da je tko še najbolj simpl. Mislim pa, da gresta lahko oba.

LP, Andreja1

PS Ta vikend sva pa nesla “material” s sabo!

Ali je katera ze sla na punkcijo, pa je moz dal najprej spermo potam pa da so mu opravili se biopsijo na isti dan? ZAnima me ce je to mozno??

Lp, Bianca

Bianca,
ko sem bila na punkciji, so pri spermi od ene od deklet “nekaj narobe nasli” v spermi. Kaj, ne vem, vem samo, da je Zorn bil ful slabe volje.
Kasneje mi je kolegica rekla, da sta sla mozakar in Zorn v “red light room”, da sta prisla ven pa je kar precej casa trajalo.
Mogoce je bilo to to.

Ali mi lahko poveš kdaj in kako se zmeniš, da mož prinese “svoj delež” kar s seboj? Mislim, da je tako precej bolj enostavno kot pa na horuk v bolnišnici.

Hvala za odgovor in LP

Mislim,da je” po tem” še vedno možno najti kaj “materiala”,če te je tega strah-ni panike.
Zanima me ,kaj je Emi mislila s ” red light room”,saj biopsije delajo v operacijski sobi…??
Katja

Irena, midva sva nesla material s sabo (za IUI) po naročilu sestre Alenke zato, ker je bil vikend in je takrat Leonišče zaklenjeno, v stari porodnišnici pa naj ne bi bilo tako primernega prostora. Čeprav sem jaz potem videla, da imajo tudi v stari por. “moško sobo”, ki je bila ta vikend zelo pogosto uporabljena :))).

Lahko, da je odvisno tudi od tega ali gre za IUI ali za IVF; vse IUI-jevke smo namreč imele material s sabo, za IVF pa mislim, da so večinoma možje opravili v “red light room”.

Pokliči sestro Alenko (522-60-74) in se probaj dogovoriti, če vama je tako lažje!

LP, Andreja1

Z možem čakava na biopsijo mod, saj spermiograma nista pokazala nič semenčic. Ker rabiva malo časa, da prideva k sebi, mi naj prosim katera pove, kako ta poseg izgleda. Mora mož ostati več dni v bolnišnici? Kje to opravijo? Kdaj dobiva izvide – a takoj? Punce, ki imate izkušnje s tem: povejte, koliko upanja imava, da najdejo kaj dobrih semenčic, saj sva še vedno precej obupana?
Kakšna je razlaga, da bi lahko našli v modih semenčice, v izlivu jih pa ni? MOž je bil vedno zdrav in ni razlogov, da je do tega prišlo.
Iskreno nama povejte, kaj lahko pričakujeva, prosim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Še nekaj: Če najdejo semenčice, ali jih takoj shranijo in koliko časa traja v najboljšem primeru, do postopka umetne oploditve?

Hvala Vam in vso srečo.

Draga Ana,
Nemogoče je napovedati,kaj in če bodo našli ob biopsiji….Zato skušajta do posega čim manj misliti na to.Vem, najlajže je tako reči,vendar vseeno…
Poseg naredeijo v mali operacijski sobi .Najprej injecirajo lokalni anestetik.Na levem ali desnem modu naredijo približno 1-2 cm velik rez,nato s posebnim pripomočkom izsesajo oz, spunktirajo “material”.Moj ,ki je imel ta problem ob punkciji in je bil psihične narave,pravi da poseg ni boleč,vendar ko pa anestezija popusti pa precej boli. Če semenčeca najdejo jih takoj lahko zamrznejo.
Draga Ana dži se in ne obupat…
Katja

Draga Ana,

prijateljem moje prijateljice se je zgodilo podobno kot tebi. Nic “uporabnega materiala” v izlivu. Bila sta zelo obupana. Potem pa sta vztrajala in na GK Ljubljana vztrajala, da se pregledajo. In se in se. In potem so ob eni biopsiji nasli nekaj takih, da so jih lahko uporabili (mislim,d a je znanka rekla, da sta bila samo dva). In, kot vem, sta srecna starsa puncke.
Ana – NI ZA OBUPATI!!!! Za to je se veliko, veliko prezgodaj.

Emi in Katja hvala; a mi povesta se to, če mora mož po biopsiji ostati v bolnišnici. Pa kako hitro lahko pride ob dobrem izvidu do ICSI? Katere (če sploh) preiskave moram opraviti pred ICSI? Hvala še enkrat in mirno noč.

Po biopsiji ni potrebno ostati v bolnišnici.Nekaj dni bolniške pa bo le potreboval.
Kakšne preiskave vam bo še naročil ginekolog,nevem.Jaz sem morala kljub moževemu slabemu izvidu tudi na laparoskopijo.Ko pa vam konzilij odobri postopke,se lahko takoj naslednji ciklus vključita.
Veliko sreče vama želim…
katja

Hvala za tako izčrpen odgovor, bomo probal uživat na kliniki, če bo pač treba.

LP in želim ti HAPPY HAPPY END!

Naj za vsak slučaj vzame s seboj kakšno revijo, da ne bo tako kot je neki (takrat še bodoči) očka rekel, da “je moral na sonce d…”, ker ni bilo nič pripomočkov!!!

;-))))

Pa lahko noč,

Natasha

New Report

Close