ŠPARGLJI
Pozdrav
Tudi jaz sem kupil seme beluš in sedaj čakam da se zemlja segreje na
+12c stopinj ker tako piše na vrečki. Ampak nimam pojma kaj naredit ko bo seme vzklilo??
Stalno hodim na ta forum in gledam če ti bo kdo odgovoril, pa ni nič
zgleda da se nihče ne ubada z beluši.
Jaz bom danes šel h Karlototu v Italijo in nabavil korenine hibrid po 0.8€
so zelo lepe in lahko že letos pričakujem prvi pridelek.
ps: polženska če boš kaj izvedela pa le napiši ker me zanima!!
lp: Jozef
Zdravo jozef,
tudi jaz sem kupila sadike in jih včeraj posadila. Po nasvetu prodajalke, sem izkopalal kar veliko zemlje in sadike razporedila ter na veliko zasula z zemljo. Zdaj pa čakam, v začetku maja, bom posejala še semena.
me prav zanima, če bo kaj.
Pa še to, blazno sem se nasmejala, ko si mi napisal polženska!
Imej se lepo in se še kaj javi.
Polona
Pozdravljena Polona
Spet se oglašam tebi seveda ker drugi zgleda da se ne ukvarjajo z beluši zato sva sama v teji temi.
Stvar je precej komplicirana zato nimava konkurentov, vsaj jaz tako mislim.
Moji šparglji so še v vrečki ker so mi rekli da mora biti 12 stopinj topla zemlja.
Kot razumem ti si jih že posadila, malo bol natančno opiši kako globoko koliko narazen kakšno gnojilo koliko kosov itd.
ps: Tisto z tvojim imenom si pa dobro pogruntala. Upam da nisi zamirla ker sem ti tako napisal tako sem pač razumel, vem da si cela ženska ime pač imaš tako? lepo seveda.
lp: Joze
Oba prav lepo pozdravljena
Sama sem lani posejala seme špargljev in moram priznat, da je to kar “sitna” zadeva. Lani so bile rastlinice zeloo tanke, nežne, tako, da kadarkoli sem plela in rahhljala zemljo jih je nekaj šlo preč. Letos pa kaže že veliko bolje. So že zdaj velike od 20 do 25cm. Sem jih oplela, zrahljala zemljo in še dodatno natresla za nekaj cm doma narejenega krasnega komposta. Zgledajo prav cort. Moram pa še pogledati na kakšna navodila, kdaj jih presadim…ali bo to letos jeseni ali drugo leto spomladi.
Toliko zaenkrat iz moje “roke”.
Lep pozdrav,
jeest
Jaz sem lani posadil nekaj sadik. Rekli so mi, da so dvoletne in da bom moral na prvi pridelek čakati še vsaj tri leta. Lani so bile bilke take, kot pri okrasnih asparagusih, letos pa so nekatere že debelejše od tistih, katere prodajajo ob cestah v Istri in na Primorskem. Treba jih je veliko zalivati, konec jeseni pa skoraj do tal porezati. Kaj prida komplicirati pa ne mislim okrog njih, saj tudi mati narava ne, pa so divji takoooooo dobri.
Obilo uspeha!