spanje pri starših
Ne vem, če je tema primerna, ampak bom vseeno postavila vprašanje.
Že večkrat sem slišala, kako starši putijo svoje otroke(majhne seveda), da spijo z njmi kupaj v zakonski postelji. Meni se zdi to nesprejemljivo in kaj takega (upam da) ne bom dopustila da se zgodi tudi nama. Saj ne gre samo za sex, ampak preprosto za dejstvo, da je to zakonska soba in spalnica, v katero otroci naj nebi imeli dostopa. Kako naj starša potem sploh še sexata? To bi bil velik šok za otroka, ko bi zalotil starša med sexom.
In sedaj se čudimo, da nataliteta Slovencev pada ? 🙂 Starša imata enga mulca, ga navadita na to, da spi z njima in tako sex in še en otrok odpade. Čisto slučajno pa spolneta ta drugega in če je sreča tudi ta tretjega, kje na počitnicah 🙂
Kaj vi menite o tej temi? In kako bi vi ravnali? Imate kaj izkušenj s tem(ste vi spali ali pustili svoje otroke, da spijo z vami)?
Saj jaz še nekaj let ne bom imela otrok-stara sem 19 let, ampak vseeno.
Mislim, da je to običajno, da s tem ni nič narobe, da se da čisto elegantno otroke, potem ko so trdno zaspali odnesti v njihovo sobo in opraviti svoje, tudi ni nič hudega če ob dveh zjutraj pritacajo nazaj, skratka ko boš imela svoje otroke, te to najbrž ne bo motilo.
Sicer pa je bilo o tem v forumu starši staršem že dosti napisanega…
Ej kravca!
Pri meni je bilo tako.
V življenju pred pojavom otrok, se mi je zdelo popolnoma nesprejemljivo, da bi spuščal mulce med oba. Imel sem 1000 teorij o obnašanju z otroci, a mi je že prvi ovrgel vseh 1000. Vse je v redu dokler je vse v redu. Otrok spi v svoji posteljici,
starša na svoji. itd.. Potem pa enkrat zboli, ne more spat, ima vročino, pa ga stisneš na sredino, kjer spozna radosti življenja in staršev okoliprinašanja.
Drugič joče ponoči, se zbuja, ne more spati, ima more, tretjič je cel v travmi, ker je začel hodit v vrtec, itd,,pa mu razložiš, da pa ne gre, da bi spali vsi skupaj, pa pač počaka da oba zaspita, nakar se hinjavsko infiltrira in ga opaziš šele zjutraj.
Dejansko je pač tako, da otroci rabijo bližino, stik, božanje, hrepenijo po tem.
Čez dan jih prekladamo iz hojce v stolček, iz vrtca k stari mami, ipd, pomanjkanje bližine in svoje strahove “kompenzirajo” tudi na te načine. Pa nič zato.
Ko se pogovarjam s prijatelji, se večina nekam muza in opravičuje, ker spijo otroci na sredini. Vsi sajkiči ti lahko povejo, da se osebnost oblikuje do tretjega leta starosti. Kar si do takrat zajebal, na moreš več popravit, zato sem mnenja, da je prav, da nudiš otroku to kar si želi. Če bo navajen na bližino in dobroto, mu boš vedno v oporo in zaupanje. Mo starejši ima sedaj 5 let, ene dve leti je trajalo,da nama je delal te “probleme”, nakar se je sam odstavil v svojo sobo. Sedaj pa včasih prav pogrešam te noči, ko smo se vsi skupaj “greli”.
Kar se tiče “tistih” reči, pa se ne sekiraj. Mulca se da tudi zafrknit. Zaspiš pač kao z njim, potem pa imaš lep izgovor za sex na pralnem stroju, stopnicah, kuhinjskem pultu, ki jih zlepa ne pozabiš. Tisti v postelji so potem le bleda kopija.
Sicer se pa lahko katerega teh oprimeš že sedaj, tako za pokušino, kako bo, ko boš imela otroke. Fajn bodi. Sašo.
Samo eno vprašanje, ljuba kravica: Kam si ti šla, ko te je bilo ponoči strah, ker so te lovili črni zmaji ali druge pošasti, ki žive v otroški domišljiji? In kako bi ti bilo pri srcu, če bi te ljudje (beri starši),ki jim najbolj zaupaš in lahko premagajo vse zmaje in strahove, vljudno poučili, da je strah na sredini votel, okrog ga pa ni, ti pa dobro veš, da to ni res, ker si ga videla v svoji sobi…
res si NORA KRAVA
pa brez zamere
Zakaj da bi bil velik šok za otroka, če bi zalotil starša med seksom?
Ko so že večji in vejo za kaj se gre, bi jim bilo najbrž nerodno, ampak za majhne otroke???
Lepo napisano. Se strinjam, tudi pri nas tako delamo.
Se opravičujem, bom pogledala pod forum Starši staršem.
Živa: jaz nikoli oz. samo enkrat sem šla spat k staršema v posteljo in še takrat sem padla dol s postelje(eni bojo rekli, da se mi pozna 🙂 ). Pa tudi mama ni marala, da spim z njima, ker takrat ni mogla spat, saj sem stalno neki brcala, pa se po postli premetavala.
Zakaj bi bil šok? Ne bi razumeli.Tako je namreč pisalo v eni knjigi.
Sašo-hvala.
Kot bi Sašo bral moje misli, ampak on jih je še lepše oblikoval.
Lp,
tudi moja mami je rekla, da vedno brcam in da ne more spat…res je bilo 🙂
drugace pa, sašo, lepo si napisal.
lp, didi
Hehe… jst sem kot otrok (cca 6 let sem bil star) nekajkrat zalotil starse sredi sexa, pa se nisem nikoli zgravzal oz. me ni nikoli sokiralo, pa ceprav nisem vedu tocno zakaj mama tako glasno diha… :))
LP
A zdej že veš?
Al si že tolk star da praviš:
E sine i ja bih to radio!
ta tema je bila že obravnavana – sicer pa samo to: otroci naj spijo v zakonskih posteljah, če si to želijo in seveda , če sta oba starša za, saj mislim, da spolno življenje zakoncev s tem ni nič prikrajšano…
plp
Prejšnjih odgovorov nisem prebrala, tako upam da se ne bom ponavljala. Mislim, pa da je zelo narobe, če starši sploh spustijo otroka v spalnico. Spalnica je edini intimni prostor kamor se lahko starša umakneta in kamor po mojem mnenju otroci nimajo vstopa. Če pa že ustopijo, jih je potrebno navadit na to, da prej potrkajo in počakajo da jim dovoliš vstopiti. Seveda je to zelo pomembno, da otroka navadiš na to že zelo zgodaj. Otrok mora jit v svojo posteljo in v svojo sobo spat že zelo zgodaj, npr. ob 8 ali ob 9, ne vem, odvisno od navade, potem pa imata starša čas samo zase.
Živjo Sašo
Ja nimam kaj napisati ali svetovati glede otrok, ker si ti tako lepo napisal. Zelo me veseli, da je še tako dobrih moških na tem svetu, kot si ti. Dragi Sašo moram priznati, da zelo in iskreno spoštujem takšne ljudi, kot si ti vidim, da si pravi očka želim ti še naprej veliko lepih trenutkov z tvojimi zlatimi otročički. Jaz sem tudi mati in tako, kot si povedal moja hči je isto spala v naši zakonski postelji otrok še bolj občuti ljubezen in zaščito in otročički so tudi veseli, ki vidijo, da imajo lepo zavetje.Ja no samo to Sašo tebi pa prav lep pozdravček in ostani takšen oče in mož tvoji družini, ki imam občutek, da so srečni zraven tebe.
pa vso srečo ti želi marelica
Hvala enako !
Forum je zaprt za komentiranje.