Spanje podnevi!
Moj Matej je star štiri mesece in se pridno doji. Zvečer sem ga že od začetka navajala, da greva spat ob isti uri in tako zaenkrat z večernim spanjem še nimam problemov. Probleme pa imava čez dan. Ponavadi, ko je bil utrujen, se je najedel in čez dan občasno zatisnil oči, ravno toliko, da si je nabral novih moči. Kljub temu pa čez dan ni veliko spal. Zdaj se pa dogaja, da si že mane oči, zeha, zaspi pa ne in ker je utrujen strašno joka. Ne pomaga nič. Poskušam z dudo (čeprav je sploh ne uporabljava), z nošenjem, z igračkami, včasih ga pustim pa še bolj kriči..Skratka sploh ne vem kako naj ukrepam in se počutim precej nemočno. Sprašujem se ali ga moram tudi na dnevno spanje navajati namensko in ali mu lahko kako drugače pomagam? Ali pa me mogoče že vrti okoli prsta?
Hvala za pomoč. Iris.
Moj sin ima sedem mesecev in cez dan potrebuje kar dosti spanja.Vcasih resnicno s tezavo zaspi (jok,mane si oci..)vcasih pa zatisne okice kot bi trenil.
Pri svojem sinu sem ugotovila,da ga moram vsakokrat dati spat v zakelj.Zelo rad se namrec premetava po postelji,preobraca..in tako zaradi tega ne more zaspati,klub temu,da je grozno utrujen.Zaradi zakeljcka sem imela v zacetku pomisleke,kajti pri hcerki,sem ga uporabljala samo pozimi.Sedaj pa se vremenu primerno prilagajam tako,da ga vcasih dam v zakeljcek samo v bodiju.preverite,mogoce je vasemu malcku vroce..ali pa je zejen.