Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija spanje 9 mesečnega dojenčka

spanje 9 mesečnega dojenčka

Pozdravljeni!
Mene pa zanima ali je normalno,da dojenček pri 9 mesecih potrebuje še toliko spanja.namreč naš zaspanec še hodi 3 do 4 krat čez dan spat in to po uro in pol.tudi ponoči spi,zbudi se samo ko se dojiva in to še 3 krat na noč.dojenje obozuje,ne vem kako ga odvaditi.res je strasten sesač.
ali spada med zaspance ali bi mogoče bilo kaj narobe?

lep pozdrav in hvala za odgovor

Pzdravljeni, čebelica24,
otroci imajo različne potrebe po spanju. Okoli enega leta, nekateri prej, drugi kasneje, imajo običajno dva dnevna spanca po uro do dve in velik nočni spanec. Ampak to so povprečja. Če je otrok med dnevom normalno aktiven, njegov razvoj poteka normalno, potem se ne obremenjujte s spanjem. Super, da spi, da se tudi vi lahko spočijete.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Blagor vam! Moj 9-mesečni malček spi 2x dnevno po max pol ure, ponoči pa se zbudi najmanj 3x…

Poz,

Jaz bi imela vprašanje za mojo pucnko, ki je stara 9 mesecev. Zelo slabo spanje ima v glavnem se najemo use naredimo rutino kot vsak dan ze od prvih mesecev. Hodimo spat okoli 22h amapak vsak dan se zdaj ob pol 23 zbuja joka  in krici… vcasih nevem niti kako jo pomiriti, ker je dosti trmasta. Ce zaspi nazaj zaspi za urico ali 2 in ponoci se spet zbudi ampak noce spati.

Moja mala hodi 2x na dan spati po 1 uro in pol. Kaže znake zaspanosti isto kot pop. pocitke isto tudi za nocno spanje.

Hranimo se z Aptamil 2, kjer veckrat prdi pa med tem joka. Kaka zeleno- rjavo kremasto blato.

Probavam ze vse mozno, mislim da je problem v mleku ali pa da spi premalo ali pa prevec… ( še sama nevem ker sem že dosti zmedena s tem iskreno povedano ampak kljub temu ne obupam.)

Kakšen nasvet iz vaše strani?

#firsttimemom

Žal univerzalnega nasveta, da bi otrok mirno spal v kosu 10 ur, ni. Vsekakro pa je ptorebno pogledati, kaj jo muči, če tako neutolažljivo joka in kriči.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close